C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects vinner pris på Mipim Awards

Dela

Maersk-tornet i Köpenhamn tog hem förstaplatsen i kategorin Best Healthcare Development när Mipim Awards delades ut i Cannes på torsdagskvällen.

Winner Photo S. D'HALLOY - IMAGE & CO
Winner Photo S. D'HALLOY - IMAGE & CO

Maersk-tornet är en toppmodern forskningsbyggnad, som med sin nyskapande arkitektur skapar optimala förutsättningar för forskning i världsklass. Ett nytt landmärke i Köpenhamn som på ett positiv sätt länkar samman Köpenhamns universitet med omgivningen och övriga staden.

Tornet är en förlängning av Panum, Köpenhamns Universitets hälsovetenskapliga fakultet, och rymmer både forsknings- och undervisningsfunktioner samt ett konferenscenter med hörsalar och mötesrum som är uppkopplade till den allra senaste tekniken.

- Vi är glada och stolta över den här utmärkelsen. Den understryker att vi kan skapa toppmoderna forsknings- och inlärningsfaciliteter som är sammanlänkade till de omgivande stadsdelarna och övriga staden. Vi skapar förutsättningar som stödjer banbrytande forskning och attraherar forskare i världsklass, ökar värdet till staden samt förenar det lokala med det globala med en mycket holistisk designstrategi, säger Mads Mandrup Hansen, partner och arkitekt på C.F. Møller Architects.

Sjätte utmärkelsen för Maersk-tornet

Priset på MIPIM, en årlig fastighets- och investeringsmässa i Cannes, är den sjätte utmärkelsen sedan byggnaden invigdes under 2017. Tidigare har projektet bland annat fått följande utmärkelser; World Architecture Festival (WAF) Award i kategorin ’Higher Education and Research’, ’Scandinavian Green Roof Award’ och ’Copper in Architecture Award 2017’ för tornets innovativa och skulpturala kopparfasad. C.F. Møller Architects vann uppdraget i en internationell arkitekttävling 2010.

Fakta om projektet 

Adress: Nørre Campus, Blegdamsvej, Köpenhamn, Danmark
Uppdragsgivare: Danska Byggnadsstyrelsen för Köpenhamns Universitet. Donation A.P. Møller Foundation
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskapsarkitekt: SLA
Teknisk konsult: Ramböll
Samarbetspartners: aggebo&henriksen, Cenergia, Gordon Farquharson, Innovation Lab
Omfattning: 42 700 m2 (24 700m² laboratorier, kontor och gemensamma funktioner och 18 000 m² foajé, matsal, hörsalar, klassrum, teknik)
År: 2010–2017

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Winner Photo S. D'HALLOY - IMAGE & CO
Winner Photo S. D'HALLOY - IMAGE & CO
Ladda ned bild
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Ladda ned bild

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Oslo, London, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum