C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects vinner uppdrag i Finland

Dela

C.F. Møller Architects ska tillsammans med den finska arkitektbyrån Aihio Arkkitehdit rita Tammerfors nya vuxenpsykiatri.

Bild:PSHP (Pirkanmaa Hospital Disctrict)
Bild:PSHP (Pirkanmaa Hospital Disctrict)

Vuxenpsykiatrin ska flytta från sina gamla lokaler vid Pitkäniemi sjukhus i Nokia in till Tammerfors Universitetssjukhus (TAYS), exakt placering kommer att beslutas under våren.

”Att få erbjuda våra tjänster och vara med och utveckla framtidens psykiatriska vård i Finland är en stor ära, säger Mårten Leringe, arkitekt och partner på C.F. Møller Architects. TAYS ambition att skapa sunda, funktionella och naturintegrerade miljöer för patienter, anhöriga och personal ligger väl i linje med vår kompetens och vision för framtidens vård.”

Experter på helande arkitektur

Våra team av planerare, konsulter och arkitekter besitter expertis inom alla de processer som ingår i arbetet med stora, komplexa sjukhus, från generalplaner, användarinvolvering och projektering till utförande och färdig byggnad.

Med bred kunskap om helande arkitektur och evidensbaserad design, skapar C.F. Møller de ramar för sjukvårdsbyggnationer som på bästa sätt tillgodoser patientens behov, stöder anhörigas möjlighet till involvering och ger optimala arbetsförhållanden för personalen. Vi skapar holistiska lösningar som är robusta både nu och i framtiden - vi kallar det "framtidssäkrad, holistisk sjukhusplanering".

Användningen av helande arkitektur och evidensbaserad design har nyligen tillämpats i två av C.F. Møllers projekt i Storbritannien. Psykiatriska sjukhusen i Springfield och Tolworth, som för närvarande byggs i sydvästra London.

Kommande projekt

C.F. Møller har ett flertal sjukvårdsprojekt i Europa, inklusive världens första helt automatiserade steriliseringscentral vid det nationella sjukhuset i Danmark. Vid sidan av detta har man även anlitats för utbyggnaden av det ikoniska och K-märkta universitetssjukhuset RWTH i Aachen, Tyskland, ett projekt som vanns i en internationell designtävling 2017, i samarbete med den tyska byrån HENN.

Tillsammans med landmärken som Århus universitetssjukhus i Danmark, det största sjukhusprojektet i Danmarks historia, tillika vinnare av priset ”Best International Healthcare” 2017, understryker detta C.F. Møller världsledande position när det gäller att leverera sjukvårdsbyggnader med toppmodern design.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild:PSHP (Pirkanmaa Hospital Disctrict)
Bild:PSHP (Pirkanmaa Hospital Disctrict)
Ladda ned bild
Bild:PSHP (Pirkanmaa Hospital Disctrict)
Bild:PSHP (Pirkanmaa Hospital Disctrict)
Ladda ned bild

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Oslo, London, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum