Akavia

Cheferna ska hedras i en svår tid

Dela

Alla chefers dag är i dag, i en tid då covid-19 på ett dramatiskt sätt förändrat kraven på cheferna. Att leda på distans är bara ett exempel. – Distansarbete är en utmaning, och därför är det också viktigt att uppmärksamma det arbete som cheferna gör, säger Lee Wermelin, ordförande för Akavia.

"Chefer upplever svårigheter med att nå fram", säger Lee Wermelin, ordförande på Akavia.
"Chefer upplever svårigheter med att nå fram", säger Lee Wermelin, ordförande på Akavia.

Distansarbete har blivit en ny verklighet för många arbetstagare. För chefer som varit vana att leda en verksamhet på plats har det uppstått en helt ny situation.

– Den största skillnaden nu är att chefer upplever svårigheter med att nå fram eller få samma dialog med sina medarbetare som när man ledde en verksamhet fysiskt på plats. Det blir viktigare att se till att ha tillit till sina medarbetare och samtidigt hålla igång en teamkänsla, säger Lee Wermelin, Akavias ordförande.

Av Akavias 130 000 medlemmar har närmare var femte yrkesverksam någon typ av chefsbefattning. Många chefer vittnar om en hög arbetsbelastning till följd av covid-19. Många i privat sektor har tvingats permittera, varsla eller säga upp medarbetare.

Att dessutom behöva kommunicera på distans med sina anställda gör inte saken lättare. Frånvaron av fysiska möten och möjligheten att kunna kommunicera med kroppsspråk och tonläge är bara ett exempel på utmaningar.

– Som chef kan du lätt känna dig ensam under denna märkliga period som vi är i nu. För att stötta sina chefsmedlemmar erbjuder Akavia skräddarsydd rådgivning, där det går att få tips och råd kring agerande i olika situationer, säger Lee Wermelin.    

Leda på distans – Akavia tipsar

1. Tillitstyrt ledarskap är ett måste där detaljstyrning inte kommer att fungera.

2. Ha tydliga regler gällande nåbarhet både för dig som chef och dina medarbetare.

3. Ha tydligt syften med digitala möten: är det ett resultatmöte, presentationsmöte eller ett möte där vi diskuterar arbetsmiljön och stämningen på arbetsplatsen?

4. Det är ännu viktigare med uppföljningsmöten, mätbara mål och feedback.

5. Visa genuin empati i form av intresse och frågor inte bara om verksamheten utan även för personer.

6. Skapa teamkänsla och sociala tillfällen. Boka in ett digitalt månadsmöte där ni som avdelning fokuserar på arbetsmiljön, arbetsglädje och hur ni kan göra varandra bättre.

7. Glöm inte bort företagets värderingar och vision bara för att arbetet sker genom en skärm.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

"Chefer upplever svårigheter med att nå fram", säger Lee Wermelin, ordförande på Akavia.
"Chefer upplever svårigheter med att nå fram", säger Lee Wermelin, ordförande på Akavia.
Ladda ned bild

Om

Akavia
Akavia
Box 5167
102 44 Stockholm

http://www.akavia.se

Akavia är ett fackförbund och en intresseorganisation för jurister, ekonomer, samhällsvetare, personalvetare, IT- akademiker och kommunikatörer. Med 130 000 medlemmar är vi näst största förbund inom Saco. Vi arbetar för att akademiker ska få full utväxling på sin utbildning.

Följ Akavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akavia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum