Jernkontoret

Christer Ryman ny forskningschef på Jernkontoret

Dela
Jernkontoret anställer en ny forskningschef. Christer Ryman tillträder den 1 mars och kompletterar verksamheten med gedigen erfarenhet inom industriellt tillämpbar forskning och utveckling, likväl som miljö- och energifrågor.

Den 1 mars börjar Christer Ryman som forskningschef vid Jernkontoret. Christer är bergsingenjör och kommer från Hybrit Development AB, där han arbetar med alltifrån strategi och affärsutveckling via forskning och utveckling till regel- och tillståndsfrågor. Dessförinnan arbetade Christer vid Boliden, där han var hållbarhetsdirektör och arbetade med klimat- och miljöfrågor liksom med energifrågor.

Det är svårt att tänka sig en mer perfekt bakgrund än Christers för arbete på Jernkontoret. Han har arbetat med i stort sett alla våra aktuella frågor och hans kompetens kommer att tillföra mycket till vår verksamhet, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Christer Ryman ersätter Robert Eriksson, som lämnade Jernkontoret för SSAB i september i fjol. Sedan dess har Robert Vikman aviserat att han kommer att gå i pension efter sommaren. Därför letar Jernkontoret efter ytterligare en forskningschef.

Vi har precis gått ut med annons och hoppas ha en person på plats efter sommaren, säger Gert Nilson.

Den som är intresserad av rollen som forskningschef på Jernkontoret är välkommen att söka här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Monika Sammelin från LKAB blir Årets Fe 20238.3.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Monika Sammelin, områdeschef på LKAB Malmberget, tilldelas utmärkelsen Årets Fe 2023. Utmärkelsen går till en kvinna inom gruv- och stålindustrin som gjort särskilda insatser i eller för industrin under sin karriär. "Fe" står för järn i det periodiska systemet och bakom utmärkelsen står arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarna, branschorganisationerna Jernkontoret och Svemin samt nätverken Metallkvinnor och Women in Mining Sweden.

Här är gruv- och stålindustrins mäktigaste kvinnor!2.3.2023 14:19:44 CET | Pressmeddelande

För andra året i rad släpps nu Sveriges hårdaste lista; ”40 över 40”. Det är en lista som instiftats för att uppmärksamma kvinnor i gruv- och stålindustrin och lyfta den kunskap och yrkeserfarenhet som dessa personer bidrar med. Från listan utses ”Årets Fe” – en utmärkelse som går till en kvinna som gjort särskilda insatser i eller för industrin under sin karriär. "Fe" står för järn i det periodiska systemet och utmärkelsen delas ut den 8 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum