Bookmark Förlag

Christina Eriksons Svartåsvit kommer ut på Bookmark

Dela

Bookmark Förlag har köpt svenska rättigheterna till första delen i Christina Eriksons romansvit om Svartå herrgård. Utgivningen av första boken är planerad till hösten 2023, men samarbetet mellan förlag och författare har redan påbörjats.

Fotograf: Maria Östlin
Fotograf: Maria Östlin

Vi förälskade oss i upplägget vid första pitchen”, säger Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark Förlag. ”Utöver att serien innehåller allt som gör riktigt bra romaner omöjliga att lägga ifrån sig utgör Christinas personliga koppling till berättelsen en nästan kusligt spännande dimension.” 

Svartåsviten kommer sammantaget att omfatta 21 böcker och spänna mellan sent 1700-tal och nutid. Sviten är uppdelad i sju delar som vardera kretsar runt de kvinnor som kämpat för sina liv för att behålla kontrollen över Svartå herrgård. Det är romantik med historieanknytning kryddat med spänning.

”Bookmark har under en längre tid bevisat hur kraftfullt och engagerat de arbetar för sina författare. Vi har länge talat om att få samarbeta på ett större projekt och nu får vi det”, säger Maria Enberg som representerar Christina Erikson som tidigare är känd som deckarförfattare.

Enberg Agency kan redan konstatera att serien möts av stort internationellt intresse. På den svenska marknaden ser Bookmark en ökande efterfrågan på relationsromaner om kvinnors påverkan på vår historia och har höga förväntningar på serien som förlaget fått möjlighet att vara med och utveckla sedan första utkast.

”Som etablerad krimförfattare har det varit ett risktagande att byta genre”, säger Christina Erikson. ”Men det här har nästan inte varit ett val för mig. Det här är något jag måste göra. Sedan jag flyttade hit har jag förstått att det är min roll här, att berätta dessa kvinnors historia.

Kontakt med Christina Erikson går genom Jesper Brandt på King Street PR, mail jesper.brandt@kingstreetpr.se, eller telefon: +46 (0)70 092 72 03

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Maria Östlin
Fotograf: Maria Östlin
Ladda ned bild
Fotograf: Maria Östlin
Fotograf: Maria Östlin
Ladda ned bild
Fotograf: Maria Östlin
Fotograf: Maria Östlin
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Itisam Ali första vinnaren av Bookmarks skrivtävling16.9.2022 14:33:15 CEST | Pressmeddelande

I maj utlyste Bookmark Förlag en skrivtävling med syftet att uppmuntra unga talanger att våga satsa på sitt skrivande. Att utse en vinnare blev svårare än väntat med över 130 inskickade bidrag. Men nu är tävlingen avgjord, och vinnaren av Bookmarks skrivtävling 2022 heter Itisam Ali, är 16 år och bor i Angered. Nu prisas hon med 10 000 kronor och ett VIP-besök på Bokmässan för sin novell ”Knutna kvinnor”. Nästa vecka åker hon till Göteborg för att gratuleras av förlag och författare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum