CSN

Christina Forsberg fortsätter som generaldirektör för CSN – regeringen förlänger förordnande

Dela
Regeringen har beslutat att förlänga CSN:s generaldirektör Christina Forsbergs förordnande med tre år. Beslutet togs vid ett sammanträde idag.

Christina Forsberg har varit generaldirektör på CSN sedan 2016. Hon började som chef för myndighetens utbetalningsavdelning 2015, och gick sedan vidare till vikarierande generaldirektör innan regeringen erbjöd henne tjänsten som ordinarie.

– Att få leda myndigheten som är ansvarig för ett av världens mest generösa studiestöd är ett fint och viktigt uppdrag. Vi i CSN bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål. Jag är stolt och glad över möjligheten att fortsätta mitt uppdrag som generaldirektör, säger Christina Forsberg.

Under hennes år som generaldirektör för CSN har fokus bland annat varit att öka återbetalningen och förbättra kundernas upplevelse av myndigheten.

– De senaste åren har antalet studerande med studiemedel ökat och den utvecklingen väntas fortsätta, bland annat som en följd av det nya omställningsstudiestödet som sjösätts i höst. Vi har med andra ord många spännande saker framför oss och där vi i CSN bidrar till att lyfta kunskapssamhället och till en god samhällsekonomi i stort, fortsätter Christina Forsberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CSN
CSN
Norra Tjärngatan 6
851 82 Sundsvall

http://www.csn.se

CSN ansvarar för studiestödet, bidrag och lån till studerande. Varje år betalar CSN ut cirka 45 miljarder kronor till cirka 900 000 studerande. Ungefär 1,6 miljoner personer har svenska studielån. CSN beviljar också hemutrustningslån till nyanlända flyktingar samt även körkortslån. Myndigheten finns på 11 orter, från Kiruna i norr till Lund i söder. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

 

 

Följ CSN

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CSN

Var fjärde studerande kan utöka studielånet1.3.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

För många äldre kan låga inkomster avskräcka från studier. Men om studiemedlet inte räcker till finns möjligheten till tilläggslån. En ny studie från CSN visar att en fjärdedel av alla studerande med studielån har rätt till kompletterande tilläggslån, men att det bara utnyttjas av hälften av dem. – Tilläggslånet kom till för att möjliggöra studier för äldre, just eftersom de har en annan ekonomisk situation än yngre, säger William Wedenberg, analytiker på CSN.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum