Jönköpings kommun

Christina Stenberg ny stadsbyggnadsdirektör

Dela

Christina Stenberg, som varit tillförordnad stadsbyggnadsdirektör i Jönköpings kommun, blir ny stadsbyggnadsdirektör. Beslutet togs av kommunstyrelsen i dag 15 mars.

- Jag har haft förmånen att vara med och utveckla Jönköpings kommun under ett antal år. Det har hänt mycket, stadsbilden har förändrats i positiv riktning. Nu ser jag fram emot att staden och invånarna tillsammans med alla andra inblandade aktörer ska utveckla Jönköpings kommun på ett hållbart och genomtänkt sätt under vår resa mot 200 000 invånare, säger Christina Stenberg.

Christina Stenberg har arbetat på Stadsbyggnadskontoret i Jönköpings kommun sedan 2008 där hon haft rollerna som avdelningschef för den då nybildade utvecklings- och trafikavdelningen och 2013 blev hon biträdande stadsbyggnadsdirektör. Innan dess kom hon från jobb som projektledare inom fastighetsutveckling på NCC. Christina Stenberg har även tidigare arbetat i Göteborgs stad och vid dåvarande Vägverket.

Stadsbyggnadskontoret har i dag omkring 100 medarbetare på fem avdelningar och arbetar med allt ifrån bygglov, trafikfrågor, stadsplanering, lantmäteri och kartor. Huvuduppdraget är att bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Stadsbyggnadskontoret arbetar på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden.

Processen för att hitta en ny stadsbyggnadsdirektör har varit grundlig. Slutligen föll valet på Christina Stenberg.

- Christina Stenberg har med sin erfarenhet väldigt goda kunskaper om Jönköpings kommun. Hon känner till historiken och vet vart vi är på väg. Det känns bra att vi har en stor samsyn i partierna kring den här rekryteringen och jag ser fram emot hur Christina Stenberg kommer att bidra till att utveckla Jönköpings kommun, säger Mona Forsberg (S), kommunalråd.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum