Växjö stift

Cirkusgudstjänst med biskopen

Dela

På lördag 27 apri kl. 12.00 är det dags för den femte cirkusgudstjänsten på Spetsamossen i Växjö. För första gången medverkar biskop Fredrik Modéus.

Foto: Linda Himsel och Mstudio
Foto: Linda Himsel och Mstudio

Gudstjänst i samband med cirkus har blivit en återuppväckt tradition i Växjö. På lördag, som också är World Circus Day, firas det alltså gudstjänst i cirkustältet på Spetsamossen för femte gången. För första gången medverkar biskop Fredrik Modéus.

- Det är roligt att få vara med vid årets cirkusgudstjänst. Och som vanligt spännande att hitta anknytningspunkterna mellan kristen tro och livets olika sammanhang, säger biskop Fredrik Modéus.

Entusiasten bakom idén är Roy Himsel, ordförande i Akademin för cirkuskonstens bevarande i Sverige. Inspirationen kommer från den ekumeniska gudstjänsten som varje år firas under cirkusfestivalen i Monte Carlo. 

- Cirkus är folkets kultur och har funnits i flera tusen år. Det är bra om kyrkan söker sig till folket och finns ute på fältet, säger Roy Himsel.

Domkyrkokaplan Jens Linder kommer att leda gudstjänsten, biskop Fredrik Modéus predikar, Mona G och Östrabokören under ledning av Anna Holmström sjunger och cirkusartister från Cirkus Olympia uppträder. Inträdet är fritt och kollekt tas upp till ett välgörande ändamål i Växjö.

Välkomna att fira gudstjänst tillsammans!

Kontakter

Bilder

Foto: Linda Himsel och Mstudio
Foto: Linda Himsel och Mstudio
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum