Spring Wine & Spirits AB

Citadelle Jardin d'été – gin med smak av sommarträdgård

Dela

Jardin d'été betyder sommarträdgård och är passande nog även namnet på Citadelles fruktigaste och mest blommiga gin. Citadelles grundare Alexandre Gabriel inspirerades av sin fru Debbies överdådiga sommarträdgård och såg till att ljuvligheten buteljerades. Jardin d'été finns i Systembolagets beställningssortiment. Artikelnummer är 56582 och priset är 399 kronor.

Citadelle är en pionjär inom fransk gindestillering. Tillverkningen sker vid Château de Bonbonnet, ett gods i Charente i västra Frankrike där familjen Gabriel har producerat gin i mer än 25 år. I en solig, liten oas av godsets gård odlar Debbie Gabriel blommor, frukt, grönsaker och örter. Sommartid är det familjens favoritplats, inte minst för att njuta av alla fantastiska dofter. Med Citadelle Jardin d’été vill Alexandre Gabriel återskapa just dessa dofter.  

-         ­Jardin d’été är inspirerad av en promenad genom Debbies sommarträdgård när den står i full blom och dofterna är som mest berusande. När man har en sådan fantastisk terroir som i Charente måste man ta hand om den och låta den sjunga i smakerna, säger Alexandre Gabriel. 

Förutom de 19 örter och kryddväxter som alltid ingår i Citadelles gin har Jardin d'été därför fått ytterligare smaksättning av fruktkött från melon, hel citron, yuzuzest och apelsinskal.­ Jardin d’été är med andra ord en ovanligt innovativ gin. Inte minst när det gäller hur Alexandre Gabriel använt citron. Att smaksätta gin med citronskal är kutym, men att använda hela citronen med fruktkött, juice och skal är mycket ovanligt. Idén krävde många experiment med olika infusionstid för att nå perfekt balans. Efter infusion har ­Jardin d’été kalldestillerats, en metod som bevarar smak- och aromämnen och ger en fräsch, färsk och nyskördad karaktär. 

Citadelle Jardin d'été har således 22 ingredienser. Den 19 som även ingår i Citadelle Original är enbär, citronskal, apelsinskal, kardemumma, kubeberpeppar, koriander, muskotnöt, sichuanpeppar, kanel, cassia, lakrits, angelikarot, iris, mandel, fänkål, spiskummin, stjärnanis, salvia och viol. 

Resultatet är en gin med frisk och intensiv doft. Först kommer toner av enbär och citrusfrukt i form av yuzu, apelsinskal och kanderad citron. Därefter kommer blommiga inslag av viol, fänkål, milda kryddor och lakrits. Smaken är oerhört ren och elegant med en fantastisk friskhet. Det bjuds på samma blommiga toner som i doften men ännu mer kryddor och frukt. Tangerin samsas med mogen melon och kuberberpeppar, angelikarot, muskot, iris och stjärnanis. Eftersmaken är lång, nyanserad, fruktig och blommig med somriga toner av mandel, kummin och färsk salvia.

GIN & TONIC À LA FRANÇAISE 
Jardin d’été kan drickas på många sätt; ren som den är, i en martini eller i en mer avancerad cocktail. Allra bäst gör den sig dock nästan i en fantastisk och klassisk GT. 

Ingredienser:
1 del Citadelle Gin Jardin d’été
3 delar tonic
Skal av ekologisk citron 

Fyll upp ett stort vinglas med iskuber, häll i gin och toppa med tonic. Gnugga citronskalet lätt ovanför glaset och garnera.

CITADELLE GIN

Citadelle Gin kommer från slottet Château de Bonbonnet i franska Cognac. Det är inte bara Debbies sommarfrukt som sätter sin prägel i flaskorna. På slottets marker växer mängder av enbuskar, vars bär används för att skapa signatursmaken i all gin från Citadelle.

–        Det är framförallt två saker som gör Citadelle unik. Det första är destilleringen i cognacshuset Ferrands handgjorda kopparpannor. Det andra är den infusionsteknik som ägaren Alexandre Gabriel varit med och utvecklat och fått patenterad som en egen metod för att tillverka gin, säger brand manager Hugo Simberg hos den svenska importören Spring Wine & Spirits.

Den unika tillverkningsmetoden går ut på att man infuserar alkoholen med ingredienserna vid olika alkoholhalter före destilleringen. Infusionen pågår under en till fyra dagar beroende på vad som krävs för att utvinna mest smak. Den patenterade metoden ger Citadelle en helt egen karaktär, som sedan förstärks genom destillation över öppen eld i små kopparpannor.                

Kort om Maison Ferrand

Ferrand Cognac grundades år 1702 och är en av de stora producenterna i Grand Champagne, Cognacsdistriktets toppläge. Ferrand är en ovanlig cognacsproducent eftersom de kontrollerar hela processen från egenodlade druvor till destillering och lagring. År 1989 förvärvade Alexandre Gabriel Maison Ferrand. I dag är Maison Ferrand etablerat över hela världen och Alexandre Gabriel är en av dryckesbranschens mest namnkunniga profiler och master blenders.

Citadelle Jardin d’été

Art nr: 56582 | Pris 399 kr | Volym: 700 ml | Alk.halt: 41,5 % vol.

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Apothic Wines, Dark Horse Wines, Pasqua, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum