Trafikverket

Citybanan premiärvisar Stockholm Odenplan

Dela

Söndag 18 september klockan 11.00-15.00 visar Trafikverket för första gången Citybanans nya pendeltågsstation Stockholm Odenplan för allmänheten. Media är välkomna.

I juli 2017 öppnas Citybanan, den nya pendeltågstunneln, för trafik. Men Trafikverket passar på redan nu att bjuda in till visning av den nästan färdiga pendeltågsstationen.

När du har klivit in innanför Citybanans byggvägg på Odenplan och tagit de första rulltrapporna ner mot station Stockholm Odenplan kommer du till ett mellanplan. Här kan du kika upp mot tunnelbanans gröna linje och uppleva flera av de konstverk som pryder pendeltågsstationen.

Nästa anhalt är Citybanans plattform där ett pendeltåg finns på plats och du kan se hur de nya plattformsdörrarna fungerar. Vid våra informationsstationer får du veta mer om bygget av Citybanan och hur stationerna kommer att fungera. De som jobbar i projektet finns redo att berätta och svara på frågor.

Utgången är via station Stockholm Odenplans norra uppgång, genom den nybyggda entrén på Vanadisvägen bredvid S:t Matteus kyrka. Ute i det fria bjuder Trafikverket på fika!

Fakta om Citybanan:
* Citybanan är en 6 kilometer lång pendeltågstunnel under centrala Stockholm.
* Den har två nya stationer: Stockholm City och Stockholm Odenplan.
* Infarten till Stockholm Central är överbelastad med tåg. Med Citybanan fördubblas kapaciteten och tågen kan gå tätare och punktligare.

Anmälan:
Till Eva Rådmark Herrder, 070-762 30 80

Hitta hit:
Ingången till visningen är via entrébyggnaden på Odenplan. Bästa sättet är att ta tunnelbanans gröna linje eller buss.

Nyckelord

Kontakter

Eva Rådmark Herrder, kommunikationschef Projekt Citybanan, 070-762 30 80
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum