Sverige för UNHCR

Cityreklam skänker annonsytor till FN:s flyktingorgan

Dela
Annonsföretaget Cityreklam har inför julen valt att stötta UNHCR, FN:s flyktingorgan, med annonsytor till ett värde av över 250 000 kronor. Ytorna är i Stockholm på SL:s bussar och kommer fyllas med UNHCR:s julinsamling till människor på flykt.

 Vi är så glada att kunna stötta UNHCR:s insatser för människor på flykt i jul. Vi gör detta istället för att skicka en massa godis till våra partners eller bjuda på julbord. Vi hoppas att de som ser kampanjen kan tänka sig att skänka en extra slant under en tid då många har det svårt, säger Alexis Logothetis vid Cityreklam.

Den globala flyktingsituationen är akut och över 100 miljoner människor är på flykt. Samtidigt brottas UNHCR med en ständig brist på finansiering för att kunna ge skydd åt världens flyktingar, och den kalla vintern gör vardagen för många på flykt livsfarlig.

– Jag är oerhört tacksam för Cityreklams viktiga stöd till oss. Det ger stora möjligheter att nå ut med vårt budskap under julkampanjen som är vår viktigaste period för att samla in pengar. Behovet är enormt, människor på flykt fryser i vinter. Gåvor räddar liv! säger Åsa Widell, generalsekreterare vid Sverige för UNHCR.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Sveriges första livesända podd-lopp samlar in pengar till Ukraina25.4.2022 14:58:34 CEST | Pressmeddelande

Den 26 april klockan 17.00 går startskottet för Sveriges första livesända podd-lopp ”En halvtimme för Ukraina”. Här kan vem som helst delta, på valfri plats och på valfritt sätt. Gå, springa, cykla eller dansa. Själv eller tillsammans med andra. Loppet pågår livesänt i deltagarnas lurar. Genom så kallad AR, förstärkt verklighet, bjuds deltagarna på en uppvärmning, en gemensam masstart och får passera virtuella hejaklackar. Allt detta medan en livesändning pågår i studion med gäster och artister. Efter en halvtimme går alla i mål samtidigt – till ljudet av en jublande folkmassa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum