Ticket

Cityresor klättrar upp som vinterfavoriter

Dela

Att bryta av svensk vinter med sol och bad är ett populärt inslag som håller i sig. Gran Canaria och Thailand ligger fortfarande i toppen – tätt följt av London. En ny trend för i år är de europeiska storstäder som tar stora kliv i popularitet – såsom London, Barcelona och Paris, enligt Tickets bokningsstatistik.

Paris
Paris

-        Vi nordbor är ofta sol- och värmetörstande i slutet av året. Solsäkra destinationer som Thailand och Gran Canaria ligger alltid oss svenskar varmt om hjärtat. Men i år ser vi även en tydlig trend att europeiska storstäder stiger i popularitet. Destinationer med många direktlinjer att smidigt ta sig till för shopping, sevärdheter och nya upplevelser, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Vinterns raket är Barcelona dit bokningarna ökat med 169 procent. Barcelona har varit ett stigande resmål hösten igenom, en destination som vanligtvis sjunker efter sommaren - men som nu stiger året ut. Även London tar kliv uppåt med en ökning på 21 procent, och klättrar därmed från åttonde till fjärde plats på topplistan. Paris har klättrat upp på en sjätte plats, och både Berlin och Wien är nya på årets lista – där Wien är en bubblare som trendar stort med en ökning på 224 procent.

-        Vi är flera som fått stanna hemma och upptäcka närområden i stället för att resa under de senaste åren. Ett sug av att upptäcka och ta del av nya kulturer, känna liv och stadspuls har byggts upp, vilket är en möjlig anledning till ökningen av storstadsresor i vinter, säger Sofia Eddelid.

Även utanför 10-i-topp-listan är det cityresorna som trendar. Rom har ökat med 50 procent, Budapest med 46 procent och Gdansk med 184 procent.

Mest populära resmål i vinter

  1. Gran Canaria (2)
  2. Bangkok (1)
  3. London (8)              
  4. Phuket (3)
  5. Barcelona (NY)
  6. Paris (10)
  7. Teneriffa (5)
  8. Malaga (NY)
  9. Berlin (NY)
  10. Wien (NY)

 

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade tom 12 oktober  2022 med avresa mellan den 1 november 2022  – 20 februari  2023. Siffror inom parentes är placering för samma period 2019/2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Om Ticket: Ticket är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 70 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum