Claes Malmberg i Arlövsrevyn 2020!

Dela

Medan ”vanligt folk” ser fram emot sommaren, spikar revykungen Kent Nilsson ihop det som ska bli 2020 års ensemble i Arlövsrevyn, med premiär på Trettondedagsafton. Dragplåstret blir ingen mindre än Claes Malmberg, men Kent Nilsson har också importerat en Karlshamnspåg till Skåne - Niklas Holtne.

- Jag har jagat Claes Malmberg i många år och nu var han äntligen ledig. Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba ihop med Claes. Men jag vill också slå ett slag för Niklas Holtne, mannen bakom Verateatern i Karlshamn, en riktigt rolig, rutinerad och allsidig förmåga, säger Kent Nilsson.

Claes Malmberg torde knappast behöva någon närmare presentation, men Kent Nilsson poängterar att han är unik ur ett Arlövsrevyperspektiv:

- Han är den ende som aldrig har varit med i revyn förr, men som ändå har varit med!

Kryptiskt? Så här ligger det till: Under Arlövsrevyns uppsättning år 2011 blev imitatören Anders Mårtensson sjuk, varpå Claes Malmberg hoppade in som vikarie. År 2020 är han tillbaka, nu som ordinarie ensemblemedlem.

Niklas Holtne är Karlshamns och Blekinges svar på Kent Nilsson.

- En yngre och lite smärtare variant, kommenterar Holtne.

Trots sina blott 32 år, har han drivit Verateatern med sina årliga originalrevyer i Karlshamn i sexton år. Han står på scen, skriver material, regisserar samt skriver musik och sångtexter. Han är sprungen ur teatern och utbildad skådespelare, men insåg under vägens gång att det var komiken som lockade.

På Arlövsrevyn ser vi honom på scenen, men han kommer också att ligga bakom stor del av revyns material.

- Att stå på scenen tillsammans med Claes Malmberg och den övriga ensemblen, regisserad av Adde Malmberg, var ett erbjudande som inte gick att tacka nej till. Jag kände att jag var tvungen att hoppa på tåget. Att jag får ha med min lilla penna och sätta min prägel på materialet, gör erbjudande än mer lockande, säger Holtne.

Det är en glad och stolt revypappa i Arlöv, som berättar om fynden Claes Malmberg och Niklas Holtne:

- Med Adde som regissör och mina trogna kollegor Jennie Rosengren, Caroline Nilsson och Revyorkestern under Magnus Rosengrens ledning, känns det som ett riktigt bra startfält.

Årets uppsättning av Arlövsrevyn, den 25 i ordningen, är nyss avslutad, med 68 fullt utsålda föreställningar och många som blev utan biljett.

- Den 20 maj släpps biljetterna till 2020 års revy. Det är först till kvarn som gäller, säger Kent Nilsson.

Nyckelord

Kontakter

Kent Nilsson info@arlovsrevyn.se

Bilder

Fri Bild. Foto: Johan Löfquist
Fri Bild. Foto: Johan Löfquist
Ladda ned bild
Fri Bild. Foto: Johan Löfquist
Fri Bild. Foto: Johan Löfquist
Ladda ned bild

Om

Arlövsrevyn
Box 18
23221 Arlöv

http://www.arlovsrevyn.se

Producerar teaterföreställningar

Följ Arlövsrevyn

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.