Sverige för UNHCR

Clara Henry ny ambassadör för Sverige för UNHCR

Dela

Författaren och programledaren Clara Henry blir ny ambassadör för Sverige för UNHCR, FN:s flyktingorgan. Clara har ett långt engagemang av rättighetsbaserat arbete och har tidigare engagerat sig i flyktingfrågan.

Foto: Robin Alvarsson
Foto: Robin Alvarsson

– Att få vara ambassadör för Sverige för UNHCR är för mig både väldigt ärofyllt och väldigt viktigt. Jag fick själv se deras arbete in action när jag tillsammans med dem besökte flyktinglägret Azraq i våras. Deras arbete är livsviktigt och jag är stolt över att få förmedla deras budskap till mina följare, säger Clara Henry.

– Vi är stolta att kunna presentera Clara Henry som ny ambassadör för Sverige för UNHCR! Som ambassadör gör hon en viktig insats för att sprida kännedom och engagemang kring den akuta situationen för människor på flykt, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Se rörligt material från Clara Henrys besök i Jordanien här: https://sverigeforunhcr.se/blogg/clara-henry-traffar-syriska-flyktingar-i-jordanien

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Robin Alvarsson
Foto: Robin Alvarsson
Ladda ned bild
Foto: Robin Alvarsson
Foto: Robin Alvarsson
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum