Sverige för UNHCR

Clara Henry ny ambassadör för Sverige för UNHCR

Dela

Författaren och programledaren Clara Henry blir ny ambassadör för Sverige för UNHCR, FN:s flyktingorgan. Clara har ett långt engagemang av rättighetsbaserat arbete och har tidigare engagerat sig i flyktingfrågan.

Foto: Robin Alvarsson
Foto: Robin Alvarsson

– Att få vara ambassadör för Sverige för UNHCR är för mig både väldigt ärofyllt och väldigt viktigt. Jag fick själv se deras arbete in action när jag tillsammans med dem besökte flyktinglägret Azraq i våras. Deras arbete är livsviktigt och jag är stolt över att få förmedla deras budskap till mina följare, säger Clara Henry.

– Vi är stolta att kunna presentera Clara Henry som ny ambassadör för Sverige för UNHCR! Som ambassadör gör hon en viktig insats för att sprida kännedom och engagemang kring den akuta situationen för människor på flykt, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Se rörligt material från Clara Henrys besök i Jordanien här: https://sverigeforunhcr.se/blogg/clara-henry-traffar-syriska-flyktingar-i-jordanien

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Robin Alvarsson
Foto: Robin Alvarsson
Ladda ned bild
Foto: Robin Alvarsson
Foto: Robin Alvarsson
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Delicato och Stiftelsen Einar Belvén skänker en miljon kronor till Sverige för UNHCR20.1.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

Den senaste tidens upptrappning av konflikten i provinsen Idlib i Syrien tvingar alltfler att fly för sina liv. Nästan 5.6 miljoner syrier befinner sig på flykt. Hälften är barn. Hjälpbehoven är enorma och bidrag från den privata sektorn behövs mer än någonsin. Delicato Bakverk AB och Stiftelsen Einar Belvén visar därför sitt fortsatta stöd genom att skänka en miljon kronor till UNHCR:s arbete för människor på flykt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum