Clarion Hotel Post

Clarion Hotel Post utökar med 40 nya hotellrum.

Dela

En av Europas största lyftkranar ska lyfta upp 40 nya hotellrum på Clarion Hotel Post. Kranen, som väger hela 500 ton, kommer denna vecka att börja monteras för att om några veckor kunna lyfta de nya rummen över hotellets tak och placeras på innergården av den gamla postbyggnaden.

Clarion Hotel Post.
Clarion Hotel Post.

En renovering av alla rum, en ny restaurang VRÅ och en ny bar är bara tre av ombyggnationsprojekten som Clarion Hotel Post har drivit under det senaste året. Den här veckan påbörjas ytterligare ett nytt spännande projekt där hotellet ska växa från sina idag 500 rum till ytterligare 40 stycken. 

Rummen ska börja byggas i februari och kommer att stå färdiga i juni 2020. För att slippa stänga ner delar av verksamheten allt för länge kommer rummen att lyftas på byggnaden med hjälp av kranen som färdiga moduler.

– Rummen är standardrum och kommer att levereras komplett med badrum. Väl på plats kommer de att stylas och inredas med sängar, stolar, fåtöljer och skrivbord, säger Sara Lake, VD på Clarion Hotel Post.

Efterfrågan på hotellrum i Göteborg är stor och i perioder är hotellen i stan nästintill fulla. Besöksnäringen i Göteborg har ökat mycket under de senaste 15 åren vilket också ger en större efterfrågan på hotellrum. Göteborgs Stad har satt ett gemensamt mål om att dubblera antalet gästnätter mellan år 2015 till 2030.

Sedan vi öppnade 2012 så har efterfrågan i Göteborg ökat enormt. Med de nya rummen är vi nu med och bidrar till tillväxten i Göteborg. Vi är ett attraktivt hotell för många konferenser och andra evenemang då vi bland annat har ett väldigt bra läge vid Centralstationen. Att bygga fler rum ger också fler arbetstillfällen på hotellet, säger Sara Lake.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Clarion Hotel Post.
Clarion Hotel Post.
Ladda ned bild
Lyftkran monteras.
Lyftkran monteras.
Ladda ned bild
Sara Lake, General Manager.
Sara Lake, General Manager.
Ladda ned bild

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurang Norda där Göteborg möter New York och restaurang VRÅ, där västkusten möter Japan.

I hotellet finner du även Skönhetsfabriken som erbjuder det bästa och senaste inom hälsa och skönhet i ett helhetskoncept med träning, behandlingar, relax & salong.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Hotellkonserter – nytt koncept med premiär på Valborg21.4.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Tomma hotell och inställda konserter. Då fick Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve idén att lansera ett nytt koncept – hotellkonserter! På Valborgsmässoafton är det premiär och på scen i en studio på Clarion Hotel Post i Göteborg står Timo Räisänen. Från hotellrummen följer gästerna konserten live. De chattar och önskar låtar och några utvalda kommer höra en knackning på dörren och bjudas in till att följa konserten på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum