Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork blir leverantör till Stöd och matchning

Dela

Stöd och matchning – så kallas Arbetsförmedlingens tjänst för individanpassat stöd till arbetssökande, där Clockwork nyligen utsågs till en av leverantörerna.
– Vi är både stolta och glada över att ha fått Arbetsförmedlingens förtroende, säger Clockworks vd Petter Lundgren.

I Stöd och matchning får den arbetssökande handfast hjälp på vägen till ett arbete. När Clockwork nu sluter avtal med Arbetsförmedlingen blir de en av flera leverantörer som arbetar med innovativ metodik för att bryta arbetslöshet. 
– Fokus är att deltagarna ska komma ut i arbete eller utbildning. Det gör vi genom att erbjuda en verktygslåda av olika tips, språkstöd, nätverk och kontakter med arbetsgivare. Vi anställer även själva många hundra personer varje år till vår bemanningsverksamhet säger Petter Lundgren.

Clockwork har sedan starten 2012 varit ett starkt lokalt bemannings- och rekryteringsföretag. Den främsta konkurrensfördelen är den höga lokala förankringen på alla orter där de arbetar, samt den mycket goda kännedomen om arbetsmarknadens möjligheter och begränsningar. 
– Det gör Clockwork till en unik leverantör av Stöd och matchning. Tack vare att vi är ett väletablerat bemanningsföretag med stor lokal förankring på de orter där vi finns och omfattande kontakter med näringslivet, ser vi oss som ett naturligt val för arbetssökande som snabbt och enkelt vill få hjälp med att hitta vägen till ett jobb. Vi tillsätter jobb på daglig basis och söker ständigt personal till våra uppdrag fortsätter Petter.

Först ut i Clockworks lansering av Stöd och matchning är bemanningsverksamheten i Gävle. 
– Där är vi helt unika och ingen annan leverantör arbetar med så starka kopplingar mellan bemanning och Stöd och matchning, menar Petter.


Clockworks nya affärsområde Clockwork Global har också specialiserat sig på att rekrytera personal med utländsk bakgrund. Detta för att ta tillvara den enorma kompetens som berikat Sverige under senaste åren. Här får kandidater hjälp med att identifiera sina karriärmöjligheter.

– Att skapa tillväxt och bidra till regional utveckling förutsätter tillgång till alla typer av kompetenser. Den våg av migration och kompetenser som arbetsmarknaden har tillgång till vill vi få ut till våra kunder, som vi redan har kontakt med i våra ordinarie bemanningsuppdrag. Det är inte bara en tillväxtmöjlighet för våra samarbetsparters, det är också hållbar kompetensförsörjning för regionen, menar Petter.
– Vi välkomnar därför särskilt personer med utländsk bakgrund till vår verksamhet. Självklart är alla välkomna, men vi vill som sagt bidra till att inflyttade resurser uppmärksammas och får möjlighet att bidra till tillväxt hos våra kunder.

Fakta om Stöd och matchning
Stöd och matchning är en tjänst för arbetssökande som är i behov av ett förstärkt och individuellt anpassat stöd i jobbsökandet. Tjänsten tillhandahålls av kompletterande aktörer till Arbetsförmedlingen. Stöd och matchning har olika nivåindelningar och kan anpassas utifrån varje deltagares behov. De aktiviteter som leverantörerna erbjuder ska alltid syfta till att deltagaren får ett arbete eller kan påbörja en utbildning på snabbast möjliga sätt. Det är alltid Arbetsförmedlingen som beslutar om deltagande i Stöd och matchning.

För mer info och kontakt:
Petter Lundgren, 0733-51 27 07, petter.lundgren@clwork.se

Kontakter

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Träffsäker bemanning och rekrytering.

Clockwork är ett heltäckande bemannings- och rekryteringsföretag med rötterna i södra Norrland. Med stark lokal förankring möter vi omvärlden med glädje, engagemang, närhet och affärsmässighet.

Genom att hjälpa företag med kompetensförsörjning, såsom att hyra ut medarbetare eller bistå med professionella rekryteringsprocesser, skapar vi tillsammans en ökad konkurrenskraft.

Vi har kontor i Gävle, Falun, Umeå, Piteå, Hudiksvall, Ljusdal, Tierp, Avesta och Stockholm. Vi är, och ska alltid vara, ett företag med stark lokal förankring på våra verksamhetsorter. Genom god kännedom om den lokala arbetsmarknaden och dess förutsättningar symboliserar vi känslan av att hitta rätt. Det är det som träffsäker bemanning och rekrytering handlar om.

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork tar steget och blir rikstäckande6.7.2018 13:00Pressmeddelande

Två gasellföretag går samman för att bli ett av Sveriges och Nordens ledande bemannings- och rekryteringsföretag. Nu blir visionen verklighet, när Clockwork går samman med Söder & co skapas en organisation med ett nationellt kontorsnät. OTIGA Group är Nordens ledande bemanningsföretag och sedan tidigare huvudägare av Söder & co och ett tiotal andra nordiska varumärken inom bemanning och rekrytering. Genom att nu bli huvudägare även i uppstickaren Clockwork skapas en stark plattform för Clockwork att bli en av Sveriges och nordens ledande leverantörer av bemannings- och rekryteringstjänster.

Stjärnrekryteringen blev verklighet med stöd från Clockwork30.5.2018 14:39Pressmeddelande

I augusti förstärks Brynäs IF:s damlag med stjärnspelaren Erika Grahm. Hon blir inte bara en nyckelspelare i laget, hon har även rekryterats för att ta Brynäs dam- och tjejverksamhet till nästa nivå. Rekryteringen har möjliggjorts tack vare Clockwork. Sedan drygt ett år har Clockwork varit en av Brynäs IF:s officiella partners. Samarbetet har bland annat gått ut på att Clockwork stöttat satsningen En bra start. Längs vägen har Clockwork uttryckt tydliga önskemål om en utökad satsning på damverksamheten. – Nu äntligen känns det som att Brynäs är på väg att bygga en damorganisation som är en integrerad del i den övriga verksamheten. Det är något vi tydligt efterfrågat och nu lyckats möjliggöra, säger Clockworks vd Petter Lundgren. Clockworks ambition är att tillsammans med Erika utveckla regionens förutsättningar för tjejer att vilja och kunna satsa på en hockeykarriär. – Målet är att Brynäs på fem års sikt ska bli det ledande damhockeylaget, med Sveriges bästa dam- och ungdomsverksamhet

Rekrytering som tar tillvara kompetens och kultur.30.4.2018 10:34Pressmeddelande

Bra människor är bra människor – oavsett var de kommer ifrån. Så resonerar Clockwork när de rekryterar, något som i Mora bidragit till rekordlåg arbetslöshet. Många av de utlandsfödda som kommit till Sverige under de senaste åren är välutbildade människor med meriterande yrkeserfarenheter i bagaget. Ändå är det många av de nyanlända som saknar arbete. På alla orter arbetar Clockwork hårt för att öka integrationen av de utlandsfödda i arbetslivet. I Mora har det fungerat extra bra, något som nyligen uppmärksammades av SVT Dalarna. Här är bara 19 procent av de utlandsfödda arbetslösa, vilket är en av en av de lägsta siffrorna i hela landet. Att integrationen fungerat extra bra just i Mora beror till stor del på samarbetet mellan kommunen, Arbetsförmedlingen och lokala företag, däribland Clockwork. – Just nu står vi på peaken av en högkonjunktur där det råder stor brist på arbetskraft i nästan alla yrkeskategorier i hela Sverige. I grunden handlar vårt uppdrag om att hjälpa våra kunder at

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum