Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork blir leverantör till Stöd och matchning

Dela

Stöd och matchning – så kallas Arbetsförmedlingens tjänst för individanpassat stöd till arbetssökande, där Clockwork nyligen utsågs till en av leverantörerna.
– Vi är både stolta och glada över att ha fått Arbetsförmedlingens förtroende, säger Clockworks vd Petter Lundgren.

I Stöd och matchning får den arbetssökande handfast hjälp på vägen till ett arbete. När Clockwork nu sluter avtal med Arbetsförmedlingen blir de en av flera leverantörer som arbetar med innovativ metodik för att bryta arbetslöshet. 
– Fokus är att deltagarna ska komma ut i arbete eller utbildning. Det gör vi genom att erbjuda en verktygslåda av olika tips, språkstöd, nätverk och kontakter med arbetsgivare. Vi anställer även själva många hundra personer varje år till vår bemanningsverksamhet säger Petter Lundgren.

Clockwork har sedan starten 2012 varit ett starkt lokalt bemannings- och rekryteringsföretag. Den främsta konkurrensfördelen är den höga lokala förankringen på alla orter där de arbetar, samt den mycket goda kännedomen om arbetsmarknadens möjligheter och begränsningar. 
– Det gör Clockwork till en unik leverantör av Stöd och matchning. Tack vare att vi är ett väletablerat bemanningsföretag med stor lokal förankring på de orter där vi finns och omfattande kontakter med näringslivet, ser vi oss som ett naturligt val för arbetssökande som snabbt och enkelt vill få hjälp med att hitta vägen till ett jobb. Vi tillsätter jobb på daglig basis och söker ständigt personal till våra uppdrag fortsätter Petter.

Först ut i Clockworks lansering av Stöd och matchning är bemanningsverksamheten i Gävle. 
– Där är vi helt unika och ingen annan leverantör arbetar med så starka kopplingar mellan bemanning och Stöd och matchning, menar Petter.


Clockworks nya affärsområde Clockwork Global har också specialiserat sig på att rekrytera personal med utländsk bakgrund. Detta för att ta tillvara den enorma kompetens som berikat Sverige under senaste åren. Här får kandidater hjälp med att identifiera sina karriärmöjligheter.

– Att skapa tillväxt och bidra till regional utveckling förutsätter tillgång till alla typer av kompetenser. Den våg av migration och kompetenser som arbetsmarknaden har tillgång till vill vi få ut till våra kunder, som vi redan har kontakt med i våra ordinarie bemanningsuppdrag. Det är inte bara en tillväxtmöjlighet för våra samarbetsparters, det är också hållbar kompetensförsörjning för regionen, menar Petter.
– Vi välkomnar därför särskilt personer med utländsk bakgrund till vår verksamhet. Självklart är alla välkomna, men vi vill som sagt bidra till att inflyttade resurser uppmärksammas och får möjlighet att bidra till tillväxt hos våra kunder.

Fakta om Stöd och matchning
Stöd och matchning är en tjänst för arbetssökande som är i behov av ett förstärkt och individuellt anpassat stöd i jobbsökandet. Tjänsten tillhandahålls av kompletterande aktörer till Arbetsförmedlingen. Stöd och matchning har olika nivåindelningar och kan anpassas utifrån varje deltagares behov. De aktiviteter som leverantörerna erbjuder ska alltid syfta till att deltagaren får ett arbete eller kan påbörja en utbildning på snabbast möjliga sätt. Det är alltid Arbetsförmedlingen som beslutar om deltagande i Stöd och matchning.

För mer info och kontakt:
Petter Lundgren, 0733-51 27 07, petter.lundgren@clwork.se

Kontakter

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tretton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Utbildar med musik som plattform6.2.2019 06:00:00 CETPressmeddelande

Begreppet strukturell rasism finns sedan två år tillbaka med i Regeringens nationella plan mot rasism. Det pågår i samhället varje dag, på olika nivåer. Det menar musikartisten Houman Sebghati, som i höst drar ut på en riksomfattande turné för att uppträda och föreläsa för elever, lärare och skolledare. Målet är att upplysa och utbilda så vi tillsammans kan jobba för en mer likvärdig skola. I kulisserna finns Clockwork Skolbemanning & Rekrytering med som partner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum