Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork lägger i nästa växel - byter till elbil

Dela

I dagarna rullas tio nya elbilar ut från Bilmetro i Gävle, då Clockwork Bemanning & Rekrytering tar det första steget mot att elektrifiera sin fordonsflotta.

Clockworks nya klimatneutrala elbil.
Clockworks nya klimatneutrala elbil.

Under året har Clockwork genomfört ett omfattande projekt där man sett över sitt hållbarhetsarbete. Det hela har resulterat i en hållbarhetsrapport där man har identifierat flera delar där Clockwork vill och kan arbeta mer hållbart. Att säkerställa en långsiktig och jämställd kompetensförsörjning samt reducera klimatavtrycket är några av de utvalda delarna.
– När vi började analysera vårt hållbarhetsarbete såg vi snabbt att vår största miljöpåverkan finns bland våra resor till kund och mellan våra kontor. Även om vi inte är den allra största miljöboven vill vi göra det vi kan för att bidra till en bättre värld. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Clockworks Marknadschef Viktoria Lindquist. 

Klimatneutral elbil

Valet föll på den nya elbilen Volkswagen ID.3 som levereras av Bilmetro. Den är tillverkad helt koldioxidneutral vilket var en av de avgörande faktorerna vid valet av bil.
– Förutom att den är miljövänlig både vid produktion och vid körning så håller den bra komfort och lång räckvidd. Bilen klarar av många start och stopp under en laddning vilket passar oss som främst kör för att besöka våra kunder. Det är en bil helt i vår smak, säger Clockworks vd Petter Lundgren.

Ökar laddmöjligheterna

I ett första skede byter Clockwork ut tio fossilbilar mot de nya Volkswagen ID.3. Under 2021 ska resten av fordonsflottan, cirka tio bilar till, också bytas in.
– Begränsningen i laddinfrastruktur på våra kontor gör att vi inte kan byta ut alla samtidigt. Vi jobbar just nu med våra hyresvärdar och lokala parkeringsoperatörer för att i större utsträckning möjliggöra eltransporter både för företag och privatpersoner, förklarar Petter Lundgren.

Bilder

Clockworks nya klimatneutrala elbil.
Clockworks nya klimatneutrala elbil.
Ladda ned bild
Clockworks nya klimatneutrala elbil
Clockworks nya klimatneutrala elbil
Ladda ned bild
Magnus Lindmark Bilmetro, Viktoria Lindquist Clockwork, Thomas Andersson Bilmetro
Magnus Lindmark Bilmetro, Viktoria Lindquist Clockwork, Thomas Andersson Bilmetro
Ladda ned bild

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Göteborg i söder till Luleå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum