Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork ny partner till IKSU Innebandy

Dela

IKSU är sedan flera år Sveriges mest framgångsrika damklubb i innebandy. När Clockwork går in och stöttar laget är det med visionen att lyfta spelarnas möjligheter till en karriär utanför planen.

Jennifer Åström Gustafsson Clockwork, Emelie Wibron IKSU, Josefin Granström Clockwork
Jennifer Åström Gustafsson Clockwork, Emelie Wibron IKSU, Josefin Granström Clockwork

En del av Clockworks långsiktiga hållbarhetsarbete handlar om att hjälpa sina kunder att rekrytera jämställt. Ett delmål är att ha lika många tjejer som killar i alla rekryteringsprocesser, oavsett tjänst. Att satsa resurser på ett jämställt idrottsliv är därför ett naturligt steg för Clockwork, som nu kliver in som IKSU Innebandys nya huvudpartner.

Samarbetet går ut på att bidra till att skapa förutsättningar för spelarna att kunna kombinera sin idrott med ett utvecklande arbete på sidan av.
– Vi ser det som en win win win-situation både för oss, IKSUs förening och spelare samt de kunder vi jobbar med som kommer att få tillgång till många ambitiösa lagspelare, säger Elin Wiklund, marknadsområdeschef på Clockwork i Umeå.  

IKSU har länge haft en noggrann process för rekrytering av nya spelare. Tack vare stora sportsliga framgångar har man haft möjlighet att ha ett stort urval av spelarunderlag och därför kunnat satsa på ambitiösa och drivna spelare.
– Som klubb har vi länge haft en ambition om att ta ett större ansvar kring spelarnas möjligheter till att ha en yrkeskarriär både under och efter det aktiva spelandet. Därför känns det extra spännande att ingå samarbete med en aktör i bemanningsbranschen som har just karriär och yrkesrådgivning som sin kärnverksamhet. Clockwork känns som en naturlig medspelare för oss, säger IKSUs klubbchef Jocke Sjöström.

Rent konkret kommer samarbetet att gå ut på flera delar. Clockwork kommer bland annat att vara behjälplig vid rekrytering och intervju av nya spelare, för att så snabbt som möjligt kunna matcha kompetenser med bolagets kunder i näringslivet. Det gäller inte bara spelarna utan även medflyttande partners eller familjemedlemmar.
– Vi kommer att kunna erbjuda intervjuträning, karriärcoachning, hjälp med att skriva ett cv och kanske gemensamma föreläsningar, säger Elin Wiklund.

Insatserna behöver inte alltid leda direkt till jobb, det är det inte alla spelare som är i behov av. Däremot är karriärcoachning och stöd till laget som grupp ett viktigt element i IKSUs framtida satsning.
– Att spela på högsta nivå i Sverige, SSL Dam, kräver ett stort driv och ibland kan det vara svårt att hålla energinivån uppe när man satsar både på jobb och en elitkarriär samtidigt. Vi har väldigt målmedvetna spelare och vi ser att en ökad ambitionsnivå gynnar spelarna både på planen och i den civila karriären, säger Jocke Sjöström.

Nyckelord

Kontakter

Elin Wiklund, Marknadsområdeschef
073-351 27 11

Bilder

Jennifer Åström Gustafsson Clockwork, Emelie Wibron IKSU, Josefin Granström Clockwork
Jennifer Åström Gustafsson Clockwork, Emelie Wibron IKSU, Josefin Granström Clockwork
Ladda ned bild

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i femton städer från Göteborg i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum