Umeå kommun

c/o Väven Frankenstein 200 år

Dela

Lördag den 6 oktober är det dags för höstens andra c/o Väven. Den här gången uppmärksammar vi Frankenstein 200 år . c/o Väven Frankenstein så som alla våra c/o Väven dagar är ett samarbete mellan Umeå kommun kultur, Blå Huset och Folkets Bio.

Bild från originalfilmen Frankenstein, 1931
Bild från originalfilmen Frankenstein, 1931

Programmet startar klockan 10.30 med Frankensteinyoga för de minsta och håller sedan på ända till 21.30. Författaren Mary Shelleys roman om Frankenstein inspirerar än idag och ger upphov till ändlösa tolkingar. När vi har arbetat med programmet för den här dagen har vi försökt att få med så många infallsvinklar som möjligt. Allt från den lite läskiga biten för de allra minsta till allvaret i frågor om utanförskap och normer. Men vi tar också ett grepp om vetenskapens utveckling. Givetvis uppmärksammar vi också originalberättelsen självt och dess författare säger Maria Westerlund, samordnare för c/o Väven Frankenstein 200 år.

En populär programpunkt på tidigare temadagar har varit den så kallade green-screen fotograferingen där besökare kan fotograferas mot en virtuell bakgrund. På lördag 6 oktober finns det dessutom möjlighet att förbereda sig inför fotograferingen, besök Fika för en ansiktsmålning med monstertema och kom sedan till Multisalen för att hitta en passande kostym. Sen är det dags för foto!

I Umeå konsthall på plan 3 blir det finnissage med konstnärsgruppen Verkligheten och alltså sista chansen att se utställningen : ”I go; but remember, I shall be with you on your wedding-night”. Där spelar också artisten Wolfrunner (Patrik Backlund). För den litteraturintresserade tipsar vi om författarsamtalen på Vävenscenen, bland annat får vi lyssna till Lena Kjersén Edman när hon berättar om Frankensteins mödrar, debuterande Alfred Ruth som pratar om sci-fi thrillern Fermis Filter och en föreläsning om Frankenfood. Stanna också till ute i Öppna foajén och lär dig mer om organdonation. Dagen avslutas med filmvisningar på Folkets Bio. Först ut är spelfilmen om Mary Shelly – och sist men inte minst, kronan på verket, Frankenstein.

Fullständigt program finns på vaven.se/frankenstein

När: Lördag 6 oktober klockan 10.30-21.30

Var: Väven

 

Kontakt

Maria Westerlund
Kulturkonsulent

090-163412
070-5088876
maria.vesterlund@umea.se
Kultur för seniorer

Elin Hellrönn
Programchef Kultur

090 16 33 06
070 277 83 39
elin.hellronn@umea.se

 

 

C/o Väven

C/o Väven är ett nytt koncept initierat av programenheten på Umeå kommuns kulturverksamhet.

- Egentligen är det inte märkligare än att vi har bytt kostym på våra temadagar för att skapa tydligare igenkänning för våra besökare och optimera arbetet för oss som jobbar i huset säger Elin Hellrönn, programchef för Umeå kommuns kulturverksamhet.

Precis som det står i höstprogrammet för Väven så kännetecknas dagarna av, ett tema – hela huset. När rubriken C/o Väven finns i samband med ett specifikt tema så innebär det att verksamheterna i Väven tillsammans gör en djupdykning ner i det temat, utforskar alla dess skrymslen och planerar för en heldag med aktiviteter och arrangemang. Under hösten är det planerat för tre C/o Väven – Umepride 23-30 september, tätt följt av Frankenstein 200 år den 6 oktober och avslutningsvis Demokratin beror på oss! den 11 november.

-Vår strävan kommer alltid vara att bjuda Umeborna på både lekfulla och allvarsamma, utmanande och lärorika teman. Här är det bara fantasin som sätter gränserna och fantasi har vi gott om avslutar Elin Hellrönn. 

Nyckelord

Bilder

Bild från originalfilmen Frankenstein, 1931
Bild från originalfilmen Frankenstein, 1931
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum