Umeå kommun

c/o Väven Umepride

Dela

Under en hel vecka, med start söndag den 23 september kommer Umeå Kommuns kulturverksamheter på Väven, tillsammans med Folkets Bio och Hamnmagasinet, bjuda på en hel rad evenemang under namnet C/o Väven Umepride.

Fredrik Apollo Asplund. Foto: Hugo Thambert
Fredrik Apollo Asplund. Foto: Hugo Thambert

- Vår utgångspunkt har varit att skapa ett program som kan komplettera det stora Umepride som pågår runt om i stan den veckan och jag tycker vi har fått till en riktigt fin bredd på alla arrangemangen säger Christer Edeholt, projektledare för C/o Väven Umepride.

Först ut är dansaren, skådespelaren, dj:n och författaren Fredrik Apollo Asplund med sin självbiografiska bok ”Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus”. Veckan fortsätter i samma anda och på onsdag visas filmen Wizard of Oz på Folkets Bio med sing-a-long-tema.

- Våra sing-a-longvisningar brukar vara väldigt uppskattade så vi hoppas att alla sångsugna Umeåbor tar chansen att verkligen sjunga ut till den här klassikern säger Daniel Tollefsen Altamirano, Folkets Bio.

På Kvinnohistoriskt museum kan besökarna uppleva Sabina Wärme, tidigare medlem i elektronikaduon Systraskap, som med sitt soloprojekt These Heavy Clouds, bjuder på en hybrid mellan konsert, föreställning och liveperformance. För de lite yngre besökarna finns allt från regnbågspyssel till Ung fredag med Pridetema på Hamnmagasinet och den som vill göra sin egen pridepåse till paraden är varmt välkommen till plan 4, Väven på lördag. C/o Väven Umepride avrundas på söndag 30 september med visning av dokumentären Leva. Älska., en film om världens första seniorboende för HBTQ-personer, Regnbågen, på Gärdet i Stockholm. Leva. Älska. är regisserad av Metta Aakerholm Gardell som kommer att vara på plats under filmvisningen och avsluta programmet med samtal i salongen.

Hela programmet och mer information om varje programpunkt finns på vaven.se/umepride.

 

C/o Väven

C/o Väven är ett nytt koncept initierat av programenheten på Umeå kommuns kulturverksamhet.

- Egentligen är det inte märkligare än att vi har bytt kostym på våra temadagar för att skapa tydligare igenkänning för våra besökare och optimera arbetet för oss som jobbar i huset säger Elin Hellrönn, programchef för Umeå kommuns kulturverksamhet.

Precis som det står i höstprogrammet för Väven så kännetecknas dagarna av, ett tema – hela huset. När rubriken C/o Väven finns i samband med ett specifikt tema så innebär det att verksamheterna i Väven tillsammans gör en djupdykning ner i det temat, utforskar alla dess skrymslen och planerar för en heldag med aktiviteter och arrangemang. Under hösten är det planerat för tre C/o Väven – Umepride 23-30 september, tätt följt av Frankenstein 200 år den 6 oktober och avslutningsvis Demokratin beror på oss! den 11 november.

-Vår strävan kommer alltid vara att bjuda Umeborna på både lekfulla och allvarsamma, utmanande och lärorika teman. Här är det bara fantasin som sätter gränserna och fantasi har vi gott om avslutar Elin Hellrönn. 

Kontakt

Elin Hellrönn
Programchef Kultur

090 16 33 06
070 277 83 39
elin.hellronn@umea.se

Christer Edeholt
Projektledare, C/o Väven Umepride
Bibliotekarie, Umeå Stadsbibliotek

070-533 44 86
christer.edeholt@umea.se

Nyckelord

Bilder

Fredrik Apollo Asplund. Foto: Hugo Thambert
Fredrik Apollo Asplund. Foto: Hugo Thambert
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum