Universal Robots

Cobot skapar morgondagens lösningar och teknikambassadörer

Dela

Värme- och kylteknikföretaget Danfoss med verksamhet i 22 länder, däribland Sverige, satsar på cobotar för att bli ännu mer konkurrenskraftiga och utveckla produkterna. Danfoss använder en cobot från Universal Robots (UR) på Danfoss Technology Center. I centret förbättras Danfoss lösningar i en levande testmiljö för att på så sätt kunna skapa morgondagens lösningar. Coboten stödjer målet med en konsekvent testnivå och hög produktivitet.

Säkerhet, mångsidighet och tillförlitlighet har varit nyckelparametrarna bakom Danfoss investering i flexibla automationslösningar för att påskynda utvecklingsprocesser och eliminera ett antal hälso- och säkerhetsutmaningar: ensidiga repetitiva rörelser och tunga lyft. URs cobot passar perfekt i centret då den är lätt att använda, är exakt i sitt arbete samtidigt som den går att använda i en miljö mitt bland människor. Coboten tar liten plats då den arbetar utan säkerhetsanordningar och samtidigt är den säker eftersom den stängs av automatiskt om något eller någon kommer i vägen för robotarmen.

 På Danfoss fokuserar vi alltmer på hur vi kan öka konkurrenskraften och förbättra arbetsmiljön med adaptiv robotteknik. Genom att införa kollaborativa lösningar i vårt Technology Center blir avancerad användarvänlig tillverkningsteknik en mer integrerad del av allas vardag, vilket minskar svåra uppgifter. En annan vinst är att processerna standardiseras. Detta gör kvaliteten mätbar och gör det möjligt för oss att hitta och rätta till eventuella prototypfel snabbare, säger Kim Moldt, tekniker på Danfoss.

Danfoss värderar kvalitet högt, därför används cobotar för att testa prototyper innan man startar en stor serieproduktion. Med den flexibla automationslösningen kan Danfoss effektivisera prototypen smidigare, minska det manuella arbetet och frigöra resurser för att utöka produktionen.

Fördelarna är många, med hjälp av coboten förbättras inte bara prototyputveckling, även arbetsmiljön förbättras och produktionen blir stabilare. Dessutom leder nytänkandet, utvecklingen och engagemanget för ny teknik till att behålla kompetenta medarbetare och att attrahera ny personal. Medarbetarna har anammat lösningen, och utöver de betydande besparingarna finner Danfoss att medarbetarna har blivit engagerade teknikambassadörer.

En av de stora fördelarna ligger i hur otroligt enkelt, användarvänligt och intuitivt det är att använda tekniken. Vi frågade oss om det var överdrivet med en cobotlösning. Men det är just de många flexibla alternativen lösningen har som får oss att uppleva att de anställda kommer med förslag på vilka ytterligare uppgifter vi kan automatisera, säger Erik Dohn Laursen, Head of Technology Centre på Danfoss.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots grundades 2005. Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan den första samarbetsroboten (cobot) lanserades 2008 har företaget växt betydligt och UR-cobotar säljs nu över hela världen.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Polen, Ungern, Rumänien, Ryssland, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko.

  • Teradynes Industrial Automation Group bildades 2020 och inkluderar Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR) och AutoGuide. Företagen i Industrial Automation Group använder samverkande automatiseringstekniker för att i grunden förändra tillverkning och materialhantering.

  • År 2020 hade Universal Robots en omsättning på 219 miljoner USD.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

Coboten sparar miljoner och hälsan1.10.2021 10:39:26 CEST | Blogginlägg

För att vara konkurrenskraftig inom en mycket konkurrensutsatt bransch är det ett måste för norska Maskinpakking AS att vara automatiserat, flexibelt och pålitligt. Därför valde de för två år sedan att satsa på kollaborativa robotar från Universal Robots. Tack vare cobotarna har företaget sparat 1,5 miljoner NOK årligen och kan konkurrera med priser i Sydeuropa. Dessutom slipper medarbetare lyfta upp till 7 ton per dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum