SHL Svenska Hockeyligan AB

Coca-Cola hyllar SHL:s slutspelsnollor med nyinstiftat stipendium

Dela

Coca-Cola och SHL har under säsongen hyllat målskyttar med kampanjen ”Veckans Mål”. När slutspelet drar igång riktas blickarna mot de som alltid spelar en avgörande roll nämligen målvakterna. Med nyinstiftade COKE® ZERO HERO Stipendiet belönas alla målvakter som håller nollan med 10 000 kronor för varje nolla. Pengar som oavkortat går till klubbens målvaktsträningsprogram.

Inför årets SM-slutspel vill SHL sponsorn Coca-Cola hylla den spelare som alltid har en extremt central roll för sitt lag; målvakten. I varje slutspel kommer någon eller några målvakter att avgöra både matcher och hela matchserier. Den ultimata prestationen är ett spika igen helt, att hålla nollan. Det är dessa hjälteinsatser som nu för första gången kommer att belönas med ett helt nytt stipendium i SHL:s och Coca-Colas regi.

- Vi är mycket nöjda med satsningen på målskyttar och ”Veckans Mål” under säsongen och att nu följa upp detta med att instifta COKE® ZERO HERO Stipendiet med 10 000 kronor till alla målvaktshjältar som håller nollan känns fantastiskt kul, säger Olivia Enquist, marknadschef Coca-Cola Sverige.

- Detta är en jättekul krydda till slutspelet att särskilt belöna målvakterna. Det känns också väldigt bra att bonuspengarna går till utbildandet av framtidens målvaktshjältar. Vi har en enormt stark målvaktstradition i Sverige som vi genom detta och andra initiativ ska fortsätta att vårda, säger Ulf Rönnmark, marknadschef SHL.

Stipendiet kan delas ut från första åttondelsfinal till sista avgörande final och det finns inga begränsningar i hur många nollor en målvakt kan belönas för. Utöver stipendiet kommer Coca-Cola med COKE® ZERO SUGAR att vara partner till årets slutspel och synliggöras med isreklam och aktiviteter på landets alla slutspelsarenor.

Läs mer om initiativet på shl.se/zerohero

Kontaktpersoner:

Ulf Rönnmark, marknadschef SHL, 070-410 56 70, ulf.ronnmark@shl.se

Olivia Enquist, marknadschef Coca-Cola, 070-648 08 89, enquist@coca-cola.com

Nyckelord

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i SHL tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2017/2018 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Karlskrona Hockeyklubb, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL ställer sig bakom #metoo #time out23.11.2017 13:06Pressmeddelande

SHL har läst och tagit del av de berättelser som idag publiceras i Dagens Nyheter där kvinnor som på olika sätt är verksamma inom idrotten vittnar om hur de utsätts för kränkningar, diskriminering, trakasserier och övergrepp i sitt utövande. Berättelser som är kopplat till ishockeyn där män i våra verksamheter kränker kvinnor. Det här är helt oacceptabelt och något som vi i SHL tydligt kommer att markera inte får förekomma i vår verksamhet och vi kommer att agera när det händer. Därför ställer sig SHL bakom #metoo och #timeout. Vi gör detta för en idrottsrörelse fri från kränkningar och diskriminering. Vi gör det för att alla ska ha rätt till att drömma stort och slippa skrämmas till tystnad eller avhopp. Vi gör det tillsammans, för en idrottsrörelse för alla. Brynäs IF Djurgården Hockey Frölunda Indians Färjestad BK HV71 Karlskrona HK Linköping HC Luleå Hockey Malmö Redhawks Mora IK Rögle BK Skellefteå AIK Växjö Lakers Örebro Hockey SHL-organisationen

SHL:s vision: en av världens två bästa hockeyligor sportsligt och upplevelsemässigt.20.11.2017 10:00Pressmeddelande

Från och med säsongen 2018/2019 kommer SHL bland annat genom det nya avtalet med C More få en väsentligt större intäkt. Detta ger en enorm möjlighet att långsiktigt stärka och mer fokuserat utveckla svensk ishockey, klubbarna och ligan. Klubbarna har därför gett SHL i uppdrag att ta fram en strategi kopplat till de ökade intäkterna till SHL samt de kommande kraven för att uppnå elitlicens. Alla fjorton SHL-klubbar har varit delaktiga i arbetsprocessen och står enhetligt bakom strategin och beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum