SHL Svenska Hockeyligan AB

Coca-Cola hyllar SHL:s slutspelsnollor med nyinstiftat stipendium

Dela

Coca-Cola och SHL har under säsongen hyllat målskyttar med kampanjen ”Veckans Mål”. När slutspelet drar igång riktas blickarna mot de som alltid spelar en avgörande roll nämligen målvakterna. Med nyinstiftade COKE® ZERO HERO Stipendiet belönas alla målvakter som håller nollan med 10 000 kronor för varje nolla. Pengar som oavkortat går till klubbens målvaktsträningsprogram.

Inför årets SM-slutspel vill SHL sponsorn Coca-Cola hylla den spelare som alltid har en extremt central roll för sitt lag; målvakten. I varje slutspel kommer någon eller några målvakter att avgöra både matcher och hela matchserier. Den ultimata prestationen är ett spika igen helt, att hålla nollan. Det är dessa hjälteinsatser som nu för första gången kommer att belönas med ett helt nytt stipendium i SHL:s och Coca-Colas regi.

- Vi är mycket nöjda med satsningen på målskyttar och ”Veckans Mål” under säsongen och att nu följa upp detta med att instifta COKE® ZERO HERO Stipendiet med 10 000 kronor till alla målvaktshjältar som håller nollan känns fantastiskt kul, säger Olivia Enquist, marknadschef Coca-Cola Sverige.

- Detta är en jättekul krydda till slutspelet att särskilt belöna målvakterna. Det känns också väldigt bra att bonuspengarna går till utbildandet av framtidens målvaktshjältar. Vi har en enormt stark målvaktstradition i Sverige som vi genom detta och andra initiativ ska fortsätta att vårda, säger Ulf Rönnmark, marknadschef SHL.

Stipendiet kan delas ut från första åttondelsfinal till sista avgörande final och det finns inga begränsningar i hur många nollor en målvakt kan belönas för. Utöver stipendiet kommer Coca-Cola med COKE® ZERO SUGAR att vara partner till årets slutspel och synliggöras med isreklam och aktiviteter på landets alla slutspelsarenor.

Läs mer om initiativet på shl.se/zerohero

Kontaktpersoner:

Ulf Rönnmark, marknadschef SHL, 070-410 56 70, ulf.ronnmark@shl.se

Olivia Enquist, marknadschef Coca-Cola, 070-648 08 89, enquist@coca-cola.com

Nyckelord

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

Jörgen Lindgren lämnar som VD i SHL. Michael Marchal blir tillförordnad VD och SHL:s sportchef Johan Hemlin blir vice VD15.10.2018 13:03Pressmeddelande

Jörgen Lindgren lämnar idag anställningen som VD i Svenska Hockeyligan (SHL). Styrelsen har beslutat utse Michael Marchal som tillförordnad verkställande direktör. Samtidigt utses SHL:s sportchef Johan Hemlin som vice VD i SHL. Styrelsen inleder rekryteringsarbetet för en permanent VD vilket skall slutföras under vintern/våren 2019.

SHL och HockeyAllsvenskan bygger om sina domarorganisationer8.10.2018 13:07Pressmeddelande

SHL och Ulf Rönnmark har gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar. SHL vill tacka Ulf för det arbete han gjort under många år i SHL som domare, marknadschef, domare och domarchef. Domarna kommer framöver att ingå i den sportsliga organisationen där Johan Hemlin, sportchef SHL, är ansvarig. För att stärka upp stöd och utveckling för domare och linjemän kommer fler funktioner tillsättas och rollen domarchef tas därmed bort. Som ny utvecklings- och huvuddomaransvarig anställs Tomas Thorsbrink. Tomas arbetar i dag som domarchef i Hockeyallsvenskan, där han gjort ett väldigt bra arbete. Att Tomas tar sig an SHL domarna är en naturlig utveckling och början på en tätare samverkan mellan SHL och Hockeyallsvenskan kring elitdomarverksamheten. - Vi väljer att bredda organisationen för att vara än mer närvarande och ute hos domarna för att coacha och utveckla deras enormt viktiga roll. Att göra det i samverkan med HockeyAllsvenskan gör också att synergierna blir mycket bättre i utvecklinge

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum