VisitDenmark

Conde Nast Travellers läsare har sagt sitt: Bornholm är Europas näst bästa semesterö

Dela

I mycket fint sällskap och i tuff konkurrens är den danska ön Bornholm 2:a på det internationella resemagasinet Condé Nast Travellers lista över Europas bästa semesteröar. I magasinets Readers’ Choice Award 2019 har 600 000 personer röstat på sina favoriter och Bornholm blev kårad som den näst bästa ön i kategorin ”Top Islands in Europe” – före bland andra Kreta, Sicilien, Korsika och Mallorca. På första plats kom den kroatiska ön Hvar. Förra året knep den grekiska ön Mykonos 1:a platsen.

Hammershus, Bornholm. Foto: Semko Balcerski
Hammershus, Bornholm. Foto: Semko Balcerski

Bornholm, som ligger i Östersjön strax söder om Skåne, har smeknamnet ”solskensön”. Den är känd för sin vackra och varierade natur med vita stränder i syd och dramatiska klippor i norr och att den är cykelvänlig. Condé Nast framhåller också ön kreativa miljö med glaskonst och keramik och öns konstmuseum Bornholms Kuntmuseum, samt restaurang Kadeau som serverar lokala och nordiska specialiteter.

Glädjen över utnämningen är stor hos både den lokala turistorganisationen och VisitDenmark.

- När läsarna har valt Bornholm före öar som är mycket mer kända globalt handlar det om att resenärer idag söker okända pärlor och oupptäckta destinationer. Och här är Bornholm en dansk hemlighet sett ur ett globalt perspektiv – i alla fall fram till nu, säger PR- och pressmedarbetaren Kathrine Simonsen från VisitDenmark.

- Bornholm har också allt det som resande efterfrågar – vacker och omväxlande natur, vidunderlig mat och en autentisk upplevelse.

Condé Nast Traveller-läsarnas tio i topp:

  1. Hvar, Kroatien
  2. Bornholm, Danmark
  3. Mykonos, Grekland
  4. Paros, Grekland
  5. Kreta, Grekland
  6. Sicilien, Italien
  7. Sardinien, Italien
  8. Ibiza, Spanien
  9. Mallorca, Spanien
  10. Korsika, Frankrike

Nyckelord

Kontakter

För ytterligare upplysningar:
Destination Bornholm : Pernille Kofod Lydolph 24271004 eller pernille@bornholm.info eller Helle Mogensen 24657040 eller hellem@bornholm.info
VisitDenmark: PR & Press Manager Kathrine Simonsen på mobil +1 917-226-0244 eller ks@visitdenmark.com eller Kommunikationschef Anders Rosbo på mobil 41 10 70 31 eller andros@visitdenmark.com

Bilder

Hammershus, Bornholm. Foto: Semko Balcerski
Hammershus, Bornholm. Foto: Semko Balcerski
Ladda ned bild
Kamelhovederne, Bornholm. Foto: Semko Balcerski/Destination Bornholm
Kamelhovederne, Bornholm. Foto: Semko Balcerski/Destination Bornholm
Ladda ned bild
Dueodde, Bornholm. Foto: Stefan Asp/Destination Bornholm
Dueodde, Bornholm. Foto: Stefan Asp/Destination Bornholm
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Nytt Spa i ikoniska byggnader i Köpenhamn7.9.2020 08:15:00 CESTPressmeddelande

Ett nytt spa har sett dagens ljus i Köpenhamn i början av september. Det är AIRE Ancient Baths, som redan är etablerade ibland annat New York och Barcelona, som har öppnat upp i en av Carlsbergs historiska byggnader där också Hotel Ottilia ligger. Närmare bestämt i de gamla källarvalv där Carlsberg förvarade tonvis med malt som behövdes till öl-produktionen när bryggeriet var i drift. En av de mer spektakulära behandlingarna är ett vinbad där spa-besökaren bland annat ligger i ett bad med spanskt rödvin i 30 minuter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum