Consid

Consid lockar unga till it-branschen

Dela

Peter Hellgren, vd och grundare av Consid, har intervjuats i portalen Framtid.se. Där ger han en bild av hur det är att arbeta inom it.

– En av de största prövningarna vi som arbetsgivare dagligen möter är rekrytering av rätt kompetenser. Det är därför avgörande att vi berättar om vad vi efterfrågar. Idag är det mycket programmering, men även en hel del projektledning, design och kommunikation. Försäljning, HR och rekrytering är också väldigt centrala roller som ingår inom it och hos oss finns tekniker, samhällsvetare, ekonomer, grafiker och naturvetare. Men branschen växer enormt så det tillkommer hela tiden nya områden, säger Peter Hellgren.

Bakom Framtid.se står företaget Framtidsutveckling i Sverige AB som har hjälpt miljontals människor med karriärplanering sedan starten 1993. På framtid.se beskrivs i dag cirka 2 000 olika yrken/sysselsättningar inom 24 branscher. Detta för att sprida kunskap om vilka yrken och branscher som behöver bredare rekryteringsunderlag i framtiden och vilken utbildning som leder unga till deras drömjobb. I reportaget berättar Consids vd, Peter Hellgren, om hur it-branschens ska kunna möta framtidens kompetensbehov.

-Vi behöver sätta människan i centrum. Ju mer Artificiell Intelligens tar över desto mer måste vi se till att fortsätta ha människan och de mänskliga värderingarna i fokus. Jag skulle vilja se ännu fler tjejer och kvinnor i branschen. För att göra det möjligt behöver vi förändra kulturen men också förändra den stereotypa bilden som finns kring IT. Alla ska känna sig välkomna och det är på väg att förändras. Branschen måste också tänka mer hållbart. På Consid ligger vi i framkant där men vi vill också utmana branschen att bli den mest hållbara av alla, säger Peter Hellgren.

Med digitalisering som den viktigaste trenden i samhället och Artificiell Intelligens som det största som händer just nu kommer samhället att förändras mycket. Vi står på randen av en teknisk revolution som i grunden kommer att förändra vårt sätt att leva, arbeta och förhålla oss till varandra. I sin skala, omfattning och komplexitet kommer förvandlingen att vara olik allt som mänskligheten har upplevt tidigare. Alla delar av samhället digitaliseras och många arbeten och funktioner automatiseras – men vi vet ännu inte exakt hur det kommer att utvecklas. För den som är intresserad av en framtid inom branschen delar Peter Hellgren med sig av följande rader på Framtid.se:

-Skapa dig en bred bas att stå på. Matematik är alltid bra att ha även om du egentligen är mest intresserad av design. Svenska och engelska är också bra kunskaper att ha med sig in i branschen. Det är en bransch där du kommer i kontakt med alla övriga branscher eftersom alla är beroende av it. Sverige är dessutom i den absoluta världstoppen vad avser fintech och spel, berättar Peter Hellgren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Peter Hellgren, vd Consid.
Peter Hellgren, vd Consid.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 1500 anställda, fördelade på 36 kontor, omsatte bolaget över 1,5 miljarder kronor 2021.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum