Consid

Consid nominerat till Årets Affärsbragd

Dela
Consids grundare Peter Hellgren och Henrik Sandell har nominerats till det prestigefyllda priset ”Årets Affärsbragd” av Svenska Dagbladet. Bland de övriga åtta kandidaterna kan nämnas, Pernilla och Niclas Nyrensten, Revolution Race.

-Det är enormt hedrande att nomineras till den här utmärkelsen. Det är betyder extra mycket eftersom det är näringslivsjournalister som, tillsammans med riktiga företagsproffs som har valt ut kandidaterna. Det ör ett enormt styrkebesked, säger Peter Hellgren vd Consid.

Peter Hellgren, vd Consid.

SvD:s hederspris delas årligen ut till en person eller grupp personer som gjort en utomordentligt förtjänstfull prestation inom det svenska affärslivet. Tävlingen lanserades 2014, som ett samarbete mellan tidningen och Carnegie. Sedan dess har personer som Daniel Ek, Martin Lorentzon (Spotify) och Sebastian Siemiatkowski (Klarna) tilldelats utmärkelsen.

Inför den allra första tävlingen 2014 slog Svd fast att ”bakom varje företag, varje bra idé, varje framgångsrik produkt finns kött och blod och en spännande historia att berätta”. Det, liksom att inspirera andra, är något som varit bärande genom tävlingen sedan dess.

Henrik Sandell, administrativ chef på Consid.

-Vi är fortfarande väldigt engagerade i vårt företag. Nyligen var jag i Karlshamn och höll två föreläsningar, en om tjänstepension och en om hur man bygger en C-kompilator för 6502. Däremellan var jag uppe på en stege och bytte ut alla lampor mot ledlampor på kontoret. Vi är entreprenörer. Är en lampa trasig ringer man inte vaktmästaren. Man löser problemet, säger Henrik Sandell.

Mottagaren av utmärkelsen ska ha utfört en prestation utöver det vanliga, haft modet att utmana etablerade aktörer eller monopol och med sitt entreprenörskap skapat nya affärsmöjligheter. Prestationen ska ha utmärkt sig inom områdena företagsbyggande/entre­prenörskap och den nominerade personen ska ha gjort en avgörande insats för att göra den möjlig.

En nomineringskommitté gör ett urval och kvalitetssäkrar kandidater som läsare och juryn har att välja på.

Fram till den 13 maj, kan vem som helst påverka vem av de tio kandidaterna som kan ta hem årets titel. Genom en omröstning på SvD.se utses vilka av kandidaterna som går vidare till final, varefter en jury utser den slutgiltiga vinnaren. 

Vinnaren presenteras den 23 maj i samband med Ung Företagsamhets stora mässa i Göteborg, där Prins Daniel kommer dela ut priset.

Henrik Sandell.

-Att vi uppmärksammas på det här sättet betyder att Consid utmärker sig vad gäller just entreprenörskap och nyskapande. Det är otroligt viktigt för oss. När vi startade företaget en gång i tiden var det för att vi ville skapa en arbetsplats vi själva vill jobba på, och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Det har vi lyckats med, säger Peter Hellgren.

Fram till den 13 maj kan vem som helst rösta fram Årets Affärsbragd. Rösta här!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 1500 anställda, fördelade på 36 kontor, omsatte bolaget över 1,5 miljarder kronor 2021.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum