Coronaanpassad gudstjänst i Storkyrkan i samband med Riksmötets öppnande

Dela

Tisdag den 8 september kl 12.20 äger gudstjänst i samband med Riksmötets öppnande rum i Storkyrkan. På grund av den rådande coronapandemin är dock antalet närvarande i år begränsat till 50 personer. Representanter från hov och riksdag kommer att närvara.

Gudstjänst i samband med Riksmötets öppnande har en flerhundraårig tradition, se till exempel riksdagsordningen från 1723.

–Gudstjänsten utgör en angelägen tradition som understryker kyrkan som institution i samhället. Speciellt ett år som detta känns det viktigt att bjuda in till gudstjänst i Storkyrkan, säger Hans Ulfvebrand, domprost.

Livesändning
I år kan alla som vill följa gudstjänsten genom en livesändning på svenskakyrkan.se/stockholmsdomkyrkoforsamling.

–Även om bara ett fåtal kan beredas plats i Storkyrkan denna gång, så är det fler än tidigare år som kan ta del av gudstjänsten genom livesändningen, säger Hans Ulfvebrand.

Gudstjänsten leds av domprost Hans Ulfvebrand och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren. Högtidstalare är domprost Hans Ulfvebrand. Musik framförs av körensemble under ledning av domkyrkokantor Gary Graden samt domkyrkoorganist Mattias Wager.

För mer information kontakta:

Andréas Lindström
0732-508377

Om

Stockholms Stift
Klara Södra Kyrkogata 1
103 25 Stockholm

https://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Stockholms stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift och bildades 1942. Stiftets uppgift är att stärka de 61 församlingarnas förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Domkyrka är Storkyrkan i Gamla stan och biskop är sedan 2019 Andreas Holmberg.

Följ Stockholms Stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum