EFN Ekonomikanalen

Coronaviruset är förödande för Stockholms restauranger

Dela

En av de hårdast drabbade branscherna för coronakrisen är mat- och restaurang. När allt fler arbetar hemifrån och det avråds från social kontakt blir det svårt att bedriva verksamheten som vanligt. ”Den situation vi står inför är den allvarligaste jag har varit med om någonsin”, säger PONTUS FRITHIOF, vd och grundare till Pontus Group, till EFN Ekonomikanalen.

Tom restaurang. Foto: Mitchell Hollander, Unsplash, CC-licens.
Tom restaurang. Foto: Mitchell Hollander, Unsplash, CC-licens.

Pontus Frithiof har bedrivit restaurangverksamhet i Stockholm sedan 90-talet och uppger att konsekvenserna blir stora när kassaflödet helt försvunnit. 

”Jag tror att vi kommer att se allt i från konkurser redan den här veckan till att det kommer att dröja några månader.” 

Att flera stödpaket lanserats för att rädda företag från konkurser och lätta de akuta likviditetsproblemen är enligt Pontus Frithiof bra kortsiktigt men utgör ett problem när pengarna så småningom ska betalas tillbaka. 

”På lång sikt är jag inte säker på att det är tillräckligt”, säger han och fortsätter att han hellre sett efterskänkningar på skatter och avgifter. 

Själva har företaget dragit in på ordrar och all extrapersonal har sagts upp. Dessutom har personal permitterats. Men om det är tillräckligt är svårt att förutse. 

”Som det ser ut nu är kostnaderna många gånger större än intäkterna och det kommer att bli väldigt, väldigt svettigt.”

Se hela inslaget här (4:09 min, nytt fönster) 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tom restaurang. Foto: Mitchell Hollander, Unsplash, CC-licens.
Tom restaurang. Foto: Mitchell Hollander, Unsplash, CC-licens.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal tre år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Med våra fem lokalredaktioner är vi Sveriges enda rikstäckande ekonomikanal. Vi är stationerade i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Se oss på EFN.se och i sociala medier.

Länka gärna till vårt material. 

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum