Volkswagen Group Sverige ABVolkswagen Group Sverige AB

Coronaviruset: Volkswagen producerar ansiktsskydd med 3D-skrivare

Dela

Volkswagen-koncernen har startat produktion av visirhållare med 3D-skrivare som en del av ett gemensamt transnationellt initiativ med Airbus och 3D-trycknätverket ”Mobility goes Additive”, som omfattar cirka 250 företag.

Volkswagen producerar visirhållare med 3D-skrivare.
Volkswagen producerar visirhållare med 3D-skrivare.
  • Coronaviruset: Volkswagen producerar ansiktsskydd med 3D-skrivare
  • Volkswagen-koncernens märken har startat produktion av visirkomponenter med 3D-skrivare
  • Komponenterna ska doneras till Spanien – transport samordnas av Airbus
  • Flera av koncernens märken implementerar initiativ med 3D-tryck

Volkswagen-koncernen har startat produktion av visirhållare med 3D-skrivare som en del av ett gemensamt transnationellt initiativ med Airbus och 3D-trycknätverket ”Mobility goes Additive”, som omfattar cirka 250 företag. Produkterna som utvecklas av Airbus kommer att användas i Spanien och flygs från Hamburg till Madrid av Airbus nästa vecka. Målet är att tillverka så många visirhållare som möjlig tills dess.

Detta branschövergripande initiativ, som också kommer distribuera produkterna, lanserades efter förfrågan från de spanska myndigheterna. Utöver detta har flera andra initiativ tagits från Volkswagen-koncernens märken för att producera medicinsk utrustning.

En konventionell plastkåpa kommer att monteras av tredje part på hållaren som nu tillverkas av Volkswagen. Med dessa visir täcks hela ansiktet av ett transparent skydd. För att säkerställa högsta möjliga hygiennivå bär de Volkswagen-anställda som producerar hållarna handskar och ansiktsmasker.

Gerd Walker, Volkswagen-koncernens produktionschef:

 – Vårt team jobbar på för fullt för att ta fram dessa efterfrågade delar så snabbt som möjligt.

Produktionen pågår inte bara på de stora 3D-tryckcentren i Wolfsburg och Ingolstadt, utan också på andra fabriker för Audi, Bentley, Bugatti, MAN Truck & Bus, Porsche, Volkswagen Personbilar, Volkswagen Transportbilar, Volkswagen Group Components och Volkswagen Motorsport.

Koncernen använder för närvarande över 50 stycken 3D-skrivare vid anläggningarna och fler skrivare läggs kontinuerligt till i projektet.

Lamborghini, SEAT, ŠKODA och Volkswagen Personbilar arbetar också med att ta fram annan medicinsk utrustning:

Volkswagen Navarra (Spanien) har redan förra veckan börjat producera ansiktsskydd och har överlämnat cirka 1 000 stycken till regionen Navarra.

I samarbete med tekniska universitetet i Prag har ŠKODA utvecklat en 3D-tryckprocess för att producera återanvändbara FFP3-andningsskydd. Det tjeckiska hälsoministeriet distribuerar nu dessa till läkare, sjukhus och vårdpersonal.

Lamborghini konverterar delar av sin produktionsanläggning för supersportbilar i Sant’Agata Bolognese för att producera kirurgiska munskydd och plexiglasskydd. Munskydden kommer att doneras till ett sjukhus i Bologna.

SEAT har för närvarande flera samarbetsinitiativ, inklusive produktion av en respirator som kommer att monteras i Martorell, samt olika modeller av ansiktsmasker som väntar på officiellt godkännande.

Volkswagen i Sydafrika printar också ansiktsmasker och ansiktsskydd som väntar på officiellt godkännande.

Inom Volkswagen-koncernen finns en särskild arbetsgrupp med mer än 30 experter på 3D-utskrift som samordnar specifikationer, material, utskriftsmjukvara och personalresurser inom koncernen.

Volkswagen har hittills redan donerat flera hundratusen medicinska ansiktsmasker till den tyska hälso-och sjukvården. Volkswagen-koncernen har också beslutat att donera ytterligare medicinsk utrustning som ansiktsmasker och skyddskläder till medicinska centra och sjukhus till ett sammanlagt värde av cirka 40 miljoner euro. Detta är avsett som ett bidrag till att upprätthålla hälsosystemets funktion i Tyskland. Som global koncern använder Volkswagen också sitt internationella leverantörs- och logistiknätverk för att ge stöd för upphandling av medicinsk utrustning och leveranser.

Det stöd som nu ges till Spanien är del av ett gemensamt initiativ med Airbus, 3D-trycknätverket "Mobility goes Additive", som omfattar cirka 250 företag utöver Volkswagen och andra partners.

Pressmeddelandet på engelska samt bilder finns på Volkswagen Newsroom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Volkswagen producerar visirhållare med 3D-skrivare.
Volkswagen producerar visirhållare med 3D-skrivare.
Ladda ned bild
3D-skrivare på Volkswagen används för att tillverka visirhållare.
3D-skrivare på Volkswagen används för att tillverka visirhållare.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2019 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 98 400 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27,63 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde vi 14 832 lätta transportbilar vilket är 27,6 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 10,97 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2019.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

Volkswagen AG fullföljer framgångsrikt Independent Compliance Monitorship enligt avtalet med amerikanska myndigheter16.9.2020 10:51:14 CESTPressmeddelande

Volkswagen AG har uppfyllt sitt åtagande enligt ett s.k. ”Plea Agreement” med US Department of Justice (DOJ) att utforma och genomföra ett efterlevnadsprogram som ska förhindra och upptäcka överträdelser av bedrägeribekämpnings- och miljölagar. Certifieringen omfattar Volkswagen AG och dess dotterbolag. Volkswagen har uppdaterat och stärkt sina strukturer, processer och system i många av företagets verksamhetsområden. Övervakningsprogrammet (the Monitorship), inleddes 2017 och har nu avslutas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum