Åre 2019

CORTINA 2021- I ÅRE FÖR ATT LÄRA

Dela

2021 är det Cortina d’Ampezzo som har äran att stå värd för ett alpint världsmästerskap. Utbyte av kunskap mellan organisationer är i princip en nödvändighet för att kunna leverera sportevenemang i världsklass och därför är ett team från Cortina på plats i Åre under finalveckan.

Att organisera ett internationellt skidevenemang kräver mycket och långsiktigt arbete. Det tar fem år från tilldelningen av eventet till genomförandet. Som en del av processen är det viktigt att ta del av andra organisationers kunskaper och det har blivit ett vanligt inslag i arbetet mot att organisera ett event, allt för att förbättra konceptet och helhetsupplevelsen. Cortina är nästkommande arrangörer av Alpina Världsmästerskapen 2021. Ett team från Cortina är därför på plats under finalveckan för att ta lärdomar och studera allt kring världscupfinalen.

För att förbereda sig inför sitt egna mästerskap har teamet från Cortina skuggat Åre 2019-organisationen under veckan. Att kunna uppleva och observera alla områden är viktigt för processen mot 2021.

Karin Stolt Halvarsson, Media and Broadcasting Director för Åre 2019, är ansvarig för de så kallade studiegrupperna. Hon berättar att varje arrangör har en viktig roll som ”kunskapsförmedlare” för att  sprida lärdomar till framtida arrangörer.

– Det är oerhört viktigt att förmedla kunskap för att främja sportens utveckling. När jag föreläser för ”study groupen” så informerar jag om precis allt, vad som gått bra samt vad vi kan göra lite bättre, säger Karin Stolt Halvarsson.

Alessandro Broccollo jobbar inom marknad och kommunikation och är en del av organisationen Cortina 2021. Han berättar att det är väldigt viktigt att förmedla vidare kunskap för att främja sportens utveckling men menar att det är viktigt att ta hänsyn till skillnader mellan orterna.

– Jag tycker att det är viktigt för sportens utveckling att man för över kunskap till varandra. Men samtidigt är det viktigt att tänka på att vi befinner oss i en helt annan situation, vi bor i ett annat land och arrangerar en annan tävling än världscupsfinalen. Men självklart tar vi med oss information härifrån, och ser om det är något man kan använda sig av till VM i Cortina 2021, säger Alessandro Broccollo.

Cortina ligger i Italien och har länge velat arrangera de alpina världsmästerskapen. Orten har en lång historia inom den alpina skidåkningen. Tidigare har de ansökt om evenemanget fyra gånger mellan 2013 och 2019 och orten har stått som arrangör av världsmästerskapen 1932 och 1942 och dessutom arrangerades OS 1956 i Cortina.

För mer information om Åre 2019 och alpina världsmästerskapen, besök vår officiella hemsida, och ladda ner Åre 2019-appen från Google Play eller App Store.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.