Clarion Hotel Post

Covid-19: Göteborgs Stad presenterar pilotprojekt för varslad hotellpersonal

Dela

Varslade från den av Covid-19 hårt drabbade hotellbranschen ska kompetensutvecklas för att kunna ta sig an fler arbetsuppgifter när krisen är över. Det är resultatet av ett projekt som presenteras av Göteborgs Stad och Nordic Choice Hotels.

Den för Göteborgs så viktiga besöksnäringen har drabbats av de reserestriktioner och förbud mot allmänna sammankomster med mer än 50 personer som har kommit i Covid-19-krisens spår. Många i branschen har varslats om uppsägning.

– Det här är ett pilotprojekt som ska ge arbetslösa chansen att snabbt bygga på sin erfarenhet och utbildningsbakgrund för att bli mer attraktiva på arbetsmarknaden, säger Andreas Lökholm, förvaltningsdirektör på Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad.

Till en början ska 40 till 45 uppsagda personer från sju hotell kompetensutvecklas. De som går klart utbildningen får ett yrkesbevis inom städservice. Yrkesbeviset utgör en gemensam standard för branschen. Vi ser nu nya grupper som blir arbetslösa och därför har Göteborgs Stad tagit fram den här lösningen som kommer att utökas om den faller väl ut.

– Vi ser fram emot samarbetet med Göteborg Stad. Att kunna erbjuda vår personal utbildning i en tid av varsel o permitteringar betyder mycket för oss som arbetsgivare säger Tina Tropp Jerresand, People&Culture Manager Sverige, Nordic Choice Hotels.

Eleverna kommer att delas upp i två grupper utifrån deras kunskaper i svenska och de kommer att utbildas i:

  • Yrkessvenska
  • Hjärt- och lungräddning
  • Digital färdighet
  • Hållbart miljöarbete
  • Kundservice och bemötande

Utbildningen ges i cirka 30 timmar per vecka i åtta veckor. Den sker både på plats och på distans för att göra det möjligt för deltagarna att stå till arbetsmarknadens förfogande under utbildningen.

För mer information:
Andreas Lökholm, förvaltningsdirektör Arbetsmarknad och vuxenutbildning Göteborgs Stad: 072‑539 64 96

Christina Bromander, VD Quality Hotel 11: 0705-27 29 70

Sara Lake, VD Clarion Hotel Post: 0701-61 66 84

Kontakter

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurang Norda där Göteborg möter New York och restaurang VRÅ, där västkusten möter Japan.

I hotellet finner du även Skönhetsfabriken som erbjuder det bästa och senaste inom hälsa och skönhet i ett helhetskoncept med träning, behandlingar, relax & salong.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Hotellkonserter – nytt koncept med premiär på Valborg21.4.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Tomma hotell och inställda konserter. Då fick Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve idén att lansera ett nytt koncept – hotellkonserter! På Valborgsmässoafton är det premiär och på scen i en studio på Clarion Hotel Post i Göteborg står Timo Räisänen. Från hotellrummen följer gästerna konserten live. De chattar och önskar låtar och några utvalda kommer höra en knackning på dörren och bjudas in till att följa konserten på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum