Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen

Covidbeviset sätter rejäl fart på resebokningarna till utlandet i sommar

Dela

I torsdags förra veckan lanserades det svenska covidbeviset där man som resenär kan vissa upp att man är vaccinerad. Första dagen laddade över en halv miljon svenska ner sitt bevis och nu sätter resebokningarna rejäl fart. Medlemmarna i resebranschorganisationen SRF ser jämfört med förra helgen en ökning av bokningarna med upp till 80% sedan covidbeviset lanserades

– Trots att det varit varmt och soligt den senaste tiden rapporterar våra medlemmar en kraftig ökning av bokningarna. Att man nu kan ladda ner ett covidbevis anser man är största anledningen till den ökade efterfrågan, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF.

Att Sverige nu har låga smittspridningstal påverkar också efterfrågan positivt. Svenska resenärer får nu grönt ljus för inresa till de flesta länderna i Europa.


– Kunder ser att mycket av krånglet med tester i samband med resan är borta. Att ladda ner covidbeviset och sedan visa upp det under resan är väldigt smidigt. Allt som underlättar resandet och den fria rörligheten är ytterst välkommet, säger Didrik von Seth.
Nyckelord

Kontakter

Bilder

Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen
Sturegatan 11
Stockholm

08-762 68 60https://srf-org.se/

Om SRF
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har cirka 300 medlemsföretag som sysselsätter 7 000 anställda. De står för mer än 80 procent av svenska resebyråers och researrangörers omsättning på 60 miljarder kronor 2019. SRF arbetar för sunda konkurrensförhållanden och en positiv utveckling av den svenska resebranschen. Medlemskap i SRF innebär en kvalitetsstämpel och krav på att följa SRF:s riktlinjer och stadgar.

Följ Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum