JernkontoretJernkontoret

CRE8® the Future 2020: De tävlar om 400 000 kronor

Dela

Nu står det klart vilka studentlag som kommer att tävla i årets upplaga av CRE8® the Future. Det handlar om åtta lag, med totalt 19 kvinnor och 21 män från 17 olika lärosäten. Studenterna har chansen att vinna Framtidsstipendiet 2020, om totalt 400 000 kronor. Den 13 november möts lagen digitalt med direktsändning för publiken via YouTube.

Bland de sökande lagen är de lag som kvalificerat sig till tävlingen de som innehar har den största disciplinära mångfalden. 

– Vi är naturligtvis väldigt glada över det stora söktrycket som tävlingen fortsätter att ha. Framtidsstipendiet och tävlingen har ett gott rykte ute på landets högskolor och universitet och i år är det studenter från totalt 17 olika lärosäten som tävlar, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret. 

På den digitala tävlingsdagen den 13 november får studentlagen ett verkligt företagscase. Under tre timmar får lagen komma fram till sin lösning på caset som de sedan presenterar för en jury. Juryn utser ett vinnande lag. 

Framtidsstipendiet om totalt 400 000 kronor finansieras av Sancte Örjens Gille och fördelas med 250 000 kronor för första plats, 100 000 kronor för andraplatsen och 50 000 kronor för tredjeplatsen. Det vinnande laget deltar också vid den digitala Ståldagen den 2 december. 

– Med anledning av rådande läge har vi i år ställt om tävlingen till att vara digital. Det innebär naturligtvis nya utmaningar, men min erfarenhet är att de studenter som tas ut till tävlingen har en hög kreativ förmåga som ofta överträffar våra förväntningar. Jag ser därför fram emot tävlingen extra mycket i årsäger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret och jurymedlem den 13 november. 

2020 års deltagande lag kommer från 17 olika lärosäten, lagen består av totalt 19 kvinnor och 21 män. Nedan presenteras årets utvalda lagJournalister är varmt välkomna att kontakta de medverkande lagen och även att följa tävlingen som sänds via YouTube under eftermiddagen fredagen den 13 novemberFör frågor om tävlingen kontakta: maja.bostrom@jernkontoret.se 

 

One stihltwo stielmany stoeels – Uppsala universitet, Linköpings universitet & Kungliga Tekniska högskolan 

Kontaktperson: Joel Waldenbäck072-3635963 

Green Steel – Kungliga Tekniska högskolan, Handelshögskolan i Stockholm, Lunduniversitet & University of Warwick 

Kontaktperson: William Ullbors076-6275025 

Ge järnet – Mittuniversitetet & Sveriges lantbruksuniversitet 

Kontaktperson: Ayad Shaif076-9335555 

Fe-puer – Soltorgsgymnasiet & Hagagymnasiet 

Kontaktperson: Fanny Bäcksholm070-2962539 

Let metal you – Kungliga Tekniska högskolan, Stockholms universitet & Linköpings universitet 

Kontaktperson: Filip Ivarsson076-114 52 42 

Let metal you 2 – Uppsala universitet, Lunds universitet, Malmö universitet & Karlstad universitet 

Kontaktperson: Anton Alm, 070-0591628 

Stålarna – Linköpings universitet, Stockholms universitet, Luleå tekniska universitet & Göteborgs universitet 

Kontaktperson: Jesper Werneskog073-9960025 

Många jern i elden – Chalmers tekniska högskola, Handelshögskolan - Göteborgs universitet, Luleå tekniska högskola & Uppsala universitet 

Kontaktperson: John Eriksson0730-784879 

 

Läs mer om tävlingen  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska stålföretagen. Jernkontoret företräder stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Järn- och stålindustrin om fem direktiv i Fit for 5529.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Järn- och stålindustrin i Sverige ligger i absolut framkant för omställning mot minskade utsläpp och klimatfrågan står högt på agendan hos företagens ledningar och i styrelserummen, marknadens krav och kundernas efterfrågan driver utvecklingen. Omfattande och överlappande lagstiftning i paketet Fit for 55 riskerar därför att flytta företagens fokus och resurser från åtgärder för klimatet, till efterlevnad av detaljlagstiftning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum