Universeum

Creepy science hela höstlovet

Dela

Det bjuds på kuslig, klurig och något kletig vetenskap när Universeum firar halloween. Med över 20 programpunkter varje dag och flera aktivitetsstationer i huset blir det ett höstlov med extra allt!

23-24 oktober är media välkomna att uppleva halloweenprogrammet. Ta gärna med en testpatrull. Vi är tacksamma om besöket anmäls i förväg till Charlotte Mansfield på charlotte.mansfield@universeum.se eller 031–335 64 95.

I år svidar Universeum om till halloweenkostym under höstlovet och fyller huset med en hel hög läskigheter. Det blir ett förskräckligt äventyr för vetgiriga barnfamiljer, orädda höstlovsfirare och ett och annat spöke från förr. Madame Kuriosa och Herr Emeritus kommer nämligen dyka upp med sina alldeles egna experiment.

Kladdigt slajm, kackerlackor och kolsyreis

I Salongen dukar vi upp en buffé med läckerheter som rostade syrsor och knapriga larver. Här blir det också närkontakt med levande djur. Blixtsnabba kackerlackor, slingrande ormar och fascinerande jättetusenfotingar kryper fram från sina gömslen och håller gästerna sällskap.

Teknoteket förvandlar vi till en bubblande gryta full av finurliga experiment och fasansfullt pyssel. Bland mycket annat kan gästerna tillverka eget slajm, göra läskiga fladdermöss eller skapa ett skräckporträtt med lysande ögon här.

Blodigt värre blir det i vårt rysliga halloweenquiz. Vi tar reda på hur mycket besökarna vet om verklighetens vampyrer och gör dem till experter på myggor, vampyrfladdermöss och andra blodsugande djur. På programmet står också en rykande kemishow.

Mera vetenskap!

Lagom till höstlovet kommer Snacka om forskning tillbaka, programpunkten där experter från Chalmers och Göteborgs universitet håller korta föredrag om aktuella ämnen. Bland annat ska fobier, spindlar och äkta vampyrer avhandlas!

Dessutom blir det vetenskapsteater under tre eftermiddagar. Den 25, 27 och 30 oktober dyker berömda vetenskapare upp från svunna tider och berättar om sina upptäckter och genombrott. Isaac Newton, Marie Curie eller Galileo Galilei gästar oss genom ett samarbete med Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet och studentspexföreningen Föreningen Gamla västar vid Chalmers.

Hela halloweenprogrammet, med aktiviteter och tider, finns på universeum.se/upplev/program.

Rysliga höstlovsfakta

Tema: Creepy science.
Datum: 23 oktober–1 november.
Öppettider: 23 oktober kl 10–18, 24 oktober till 1 november kl 10–19.
Program: 15 olika aktiviteter och över 20 programpunkter dagligen.
Utställningar: Nio ordinarie utställningar plus halloweenspecialen Salongen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum