CUPRA Sverige

CUPRA Ateca Limited Edition – prestanda och elegans i unik förpackning

Dela

CUPRA Ateca Limited Edition

  • Nu har CUPRA tagit sin högprestanda-SUV till nya höjder
  • CUPRA Ateca Limited Edition blir garanterat en unik bil – byggs endast i 1.999 exemplar
  • Brembo-bromsar som bättrar bettet
  • Nydesignade, unika 20”-kopparlegeringsfälgar ökar spårvidden
  • Detaljerna i kolfiber är inte bara tuffa designdetaljer utan förbättrar även aerodynamiken
  • Lansering på svenska marknaden under första kvartalet 2019

Martorell, Spanien, 4 november 2019. –CUPRA fortsätter att bjuda på det yppersta av prestanda och elegans i en unik förpackning: nu lanserar man CUPRA Ateca Limited Edition. Denna högprestanda-SUV är ett naturligt led i den spanska biltillverkarens arbete med att utveckla en ny era av kraftfulla bilar präglade av en modern tolkning av sportighet.

CUPRA Ateca är fortsatt en unik modell i sitt segment – perfekt anpassad efter kundernas behov. Med CUPRA Ateca Limited Edition tas nu den tuffa looken, eleganta interiören och lyhörda prestandan till ännu högre nivåer. Bilen byggs endast i en begränsad upplaga på 1.999 exemplar.

Ur en cylindervolym på 2,0 liter trollar den fyrcylindriga, direktinsprutade, bensindrivna TSI-turbomotorn fram hela 300 hk och ett vridmoment på mäktiga 400 Nm. Motorn är kopplad till en 7-stegad DSG-växellåda och fyrhjulsdrivningen 4Drive. Lägg till en progressiv servostyrning och resultatet är en bil som ingen annan.

CUPRA Ateca Limited Edition sticker ut från mängden med en lång rad nyheter. Massor av högprestandadetaljer ger exteriördesignen en ännu tuffare utstrålning, medan interiören har utvecklats ytterligare och är nu mer elegant än någonsin.

”CUPRA Ateca Limited Edition är en bil som kommer att överraska alla bilentusiaster samtidigt som den är ett konkret bevis på vår passion för att skapa bilar som utstrålar just det som vårt märke står för. Med denna Limited Edition har vi skruvat upp stylingen ett par snäpp extra”, säger Wayne Griffiths, CEO på CUPRA.

Design och prestanda på toppnivå CUPRA Ateca Limited Editions ansenliga prestanda passar perfekt ihop med den uttrycksfulla exteriördesignen och framhäver den karaktär och de gener en bil som pryds av ett CUPRA-märke måste ha.

Från det stilrena CUPRA-märket i koppar till de exklusiva dekordetaljerna i exteriören, som takspoilern och backspegelkåporna i koppartrådsarmerad kolfiber, ett material som noggrant utvecklats på CUPRA och med sin exklusivitet reserverats uteslutande för CUPRA Ateca Limited Edition. Färgpaletten innehåller nyanser som ”Graphene Grey” (en nyskapelse som också den reserverats för CUPRA Ateca Limited Edition), ”Energy Blue” och ”Rodium Grey”. Gemensamt för dem alla är att de ger en direkt antydan om hur sofistikerad CUPRA Ateca Limited Edition är, rakt igenom.

Lägg till detta de nydesignade, exklusiva 20"-kopparlegeringsfälgarna som ger Ateca bredare spårvidd och en ny, målmedveten look samt de standardmonterade Brembo-bromsarna med sina 18"-skivor och det är lätt att förstå att denna högprestanda-SUV är en bil som kommer att slå entusiasterna med häpnad.

En interiör full av utsökta detaljer Ingen bil får kallas en CUPRA om den inte har en interiör av allra högsta kvalitet. Och det har CUPRA Ateca Limited Edition, på alla plan – från utseende och känsla till komfort.

Den första unika detalj som föraren möter sitter inte ens på bilen utan är det snygga, CUPRA-prydda kolfiberskalet till bilnycklarna. Exklusiviteten fortsätter invändigt med skålade sportstolar klädda i Petrol Blue Alcantara, en kulör som går igen även i baksätet och på dörrpanelerna och gör interiören i CUPRA stilfullare än någonsin.

Den nya färgen kompletteras av svartlackade sargar runt luftinsläppen och mittkonsolen, medan kopparprydd kolfiber inramar instrumentpanelen och klimatanläggningens reglage. Premiummattorna är dekorerade med en CUPRA-logo och visar att man tänkt på varenda liten detalj.

Kraftfull prestanda Alla bilar som CUPRA tillverkar präglas av verkligt dynamisk prestanda, och denna högprestanda-SUV är inget undantag.

Under den attraktiva exteriören ruvar en av de mest avancerade bensindrivna 2.0-liters-turbomotorerna på marknaden. Med en effekt på 300 hk och ett vridmoment på 400 Nm ser detta TSI-kraftpaket till att accelerationen från stillastående till 100 km/h är avklarad på snabba 4,9 sekunder. Topphastigheten ligger på 247 km/h.

Motorn är kopplad till den avancerade fyrhjulsdrivningen 4Drive via en 7-stegad DSG växellåda (dubbla kopplingar). Servostyrningen erbjuder den optimala mixen mellan direkt respons och feedback. Sammantaget ger detta föraren en verkligt dynamisk körupplevelse som få andra i klassen kan erbjuda.

Att CUPRA Ateca Limited Edition endast tillverkas i en garanterad upplaga på 1.999 exemplar gör den ju inte mindre unik – den kommer faktiskt att höra till de mest sällsynta bilar man kan få syn på i trafiken.

CUPRA Ateca Limited Edition lanseras på den svenska marknaden under februari 2020.

CUPRA Ateca Limited Edition

Motor

2.0 TSI

Cylindrar/ventiler

4-cyl - 16v

Cylindervolym

1.984 cm3

Cylinderdiameter/slaglängd

82,5 x 92,8

Kompressionsförhållande

9,3

Max. effekt

300 hk

Max. vridmoment

400 Nm

0 till 100 km/h

4,9 sek.

Topphastighet

247 km/h

CO2-utsläpp

192-201 (WLTP) / 168 (NEDC)

Bränsleförbrukning

8,5-8,9 (WLTP) / 7,4 (NEDC)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett unikt bilmärke för unika människor, speciellt avsett att fängsla alla bilälskare och med råge uppfylla deras förväntningar på en unik, elegant högprestandabil. Under sitt första levnadsår steg försäljningen av CUPRA med 40% 2018, jämfört med året innan, till totalt 14.400 exemplar. Förutom lanseringen av nya modeller, kommer CUPRA fortsätta att hålla racingandan på topp genom att delta i standardvagnserien TCR. CUPRA-världen sjuder av liv, och ca 280 specialiserade återförsäljare runt om i världen står redo att förverkliga drömmarna för en ny grupp bilälskare.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA/SEAT Sverige och PWR Racing i förlängt samarbete21.1.2020 09:37:04 CETPressmeddelande

Södertälje 21 januari 2020. - PWR Racing har sedan 2016 representerat SEAT och sedermera CUPRA på de skandinaviska racingbanorna. Teamet grundades 2012 och har alltid tävlat mot den yppersta eliten i STCC, sedan samarbetet med SEAT, CUPRA och de svenska återförsäljarna inleddes har PWR Racing - SEAT Dealer Team tagit totalt fyra mästerskapstitlar och gjort fler än 50 event med SEAT-handlare runt om i landet. Nu fördjupar aktörerna partnerskapet och förlänger samarbetsavtalet kring tävlan i STCC ytterligare tre år. - Vi på SEAT och CUPRA är ytterst glada över att kunna fortsätta våran resa ihop med PWR Racing. Satsningen sedan 2016 har starkt bidragit till den starka utvecklingen vi ser för SEAT och CUPRA i Sverige. Vi har ökat volymerna med över 100% under denna period. Nu startar vi nästa del av vår resa, mot en ny era med elektrifiering av bilbranschen och även motorsporten, där CUPRA och SEAT Dealer Team kommer att vara ledande, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sv

SEAT Dealer Teams Robert Dahlgren tog hem SM-titeln i helgen.7.10.2019 09:40:15 CESTPressmeddelande

SEAT Dealer Team - PWR Racing tog i helgen sin fjärde SM-titel på tre säsonger. Det var Robert Dahlgren som efter fjorton race och totalt 252 plockade poäng säkrade årets titel i TCR Scandinavia (tidigare STCC). Det är Dahlgrens andra titel i förarmästerskapet med SEAT Dealer Team och CUPRA. - Det här är en oslagbar känsla, att vinna ett andra SM-guld tillsammans med det här teamet. Det är vår tredje säsong ihop och vi kämpar så hårt varje år för att nå de här framgångarna. Jag är oerhört tacksam för alla som gör detta möjligt, teampartners, supporters och alla inblandade, säger Robert Dahlgren. Årets mästerskap levde ända till sista tävlingsheatet och var en tuff fight hela vägen över mållinjen. Men med totalt tio pallplatser och fyra segrar i teamets CUPRA TCR stod Dahlgren till slut som mästare på lördag eftermiddag. Teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde sin bästa säsong hittills med teamet och tog totalt fem pallplatser, varav en seger under årets säsong. - Det har varit en

SEAT Dealer Team - PWR Racing tog kommandot direkt från start.9.9.2019 12:35:02 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019.09.09 - SEAT Dealer Team - PWR Racing tog kommandot direkt från start när TCR Scandinavia gästade Jyllandsringen i Danmark. Mästerskapsledaren Robert Dahlgren var snabbast i alla testpass och tog på lördag eftermiddag pole position till söndagens huvudheat. Bedriften betydde Dahlgrens fjärde pole position för säsongen och utökad mästerskapsledning. Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sig vidare till Q2 men fick det inte riktigt att stämma på den 2,4 km långa danska banan. P7 blev slutresultatet. - Det var länge sedan jag tävlade på Jyllandsringen, men jag trivs här och teamet har verkligen fått till vår CUPRA TCR för den här banan, sa Robert Dahlgren efter kvalet. Under söndagens första heat tog Dahlgren direkt kommandot från första startruta och byggde snabbt upp en lucka till de jagande förarna. När målflaggen föll skrevs Dahlgrens ledning till drygt åtta sekunder, en oerhört övertygande seger. Mikaela som startade heatet från ruta sju fick fightas om positionerna hela väge

SEAT Dealer Team - PWR Racing är redo inför helgens deltävlingen på Jyllandsringen i Danmark6.9.2019 08:46:05 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-09-06 - SEAT Dealer Team - PWR Racing är redo för den näst sista deltävlingen i årets TCR Scandinavia. Arenan för helgen är Jyllandsringen i Danmark, en bana som TCR Scandinavia (tidigare STCC) besökte senast för sju år sedan. Teamets förare och mästerskapsledaren Robert Dahlgren är en av de få i årets mästerskap som tävlat på Jyllandsringen. - Det var ett tag sedan jag satte min fot på Jyllandsringen, men jag har med mig bra minnen därifrån och gillar banan. Det känns spännande att den sista tävlingen innan finalen går på en bana alla team har begränsad erfarenhet från. Det öppnar upp för en riktigt kul fight, säger Robert Dahlgren. Teamet har hittills under säsongen tagit elva pallplatser med sin CUPRA TCR, varav fyra genom Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Hon blev tidigare under säsongen historisk när hon tog både seriens första pole position och seger premiärheatet på Ring Knutstorp. Hon går in i helgens deltävling med tre raka pallplatshelger i ryggen. - Vi har haft ett

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum