CUPRA Sverige

CUPRA återvänder till Terramar för att avslöja sina planer inför en ny era

Dela

Den 7 juni 2022 presenterar CUPRA sina offensiva framtidsplaner med bland annat flera nya elektrifierade modeller.

Martorell, Spanien 23 maj 2022 – CUPRA återvänder till Terramar, den plats där det okonventionella bilmärket från Barcelona lanserades för fyra år sedan. Denna gång för att avslöja CUPRAs framtidsplaner och nya modeller inför en ny era.

Sedan lanseringen har människorna bakom CUPRA, "the CUPRA Tribe", skapat ett starkt varumärke som sträcker sig bortom bilvärlden, som Wayne Griffiths, VD för CUPRA, sa under lanseringen 2018, "Om CUPRA ska bli framgångrikt, är det människorna som gör skillnaden. Vi har ett passionerat team och det är människorna som skapar varumärket."

CUPRA Ateca blev varumärkets första modell och ett förkroppsligande av dess ambition och karaktär. Efter den har CUPRA lanserat flera eftertraktade modeller på marknaden, däribland märkets första helt unika modell, CUPRA Formentor. Modellutbudet har sedan utökats med en variation av drivlinor allt från effektiva förbränningsmotorer till elektrifieriade laddhybrider så som CUPRA Leon e-Hybrid och CUPRA Formentor e-Hybrid. Under förra året lanserade CUPRA sin första 100% eldrivna modell, CUPRA Born, ett bevis på att elektrifiering och prestanda är en perfekt match.

Nu är det dags för nästa kapitel i CUPRAs historia och därför återvänder man till Terramar för att presentera sin djärva framtidsplan med flera elektrifierade modeller.

CUPRA avslöjar sin framtid den 7 juni 2022.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell, marknadslanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas som fått utmärkelsen Best FIFA Award samt de olympiska guldmedaljörerna Adam Peaty, Melvin Richardson och Saúl Craviotto.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum