CUPRA Sverige

CUPRA bryter mark med nytt huvudkontor 2020

Dela

Märkets nya hemvist invigs officiellt under första kvartalet nästa år

CUPRA HQ orudoor
CUPRA HQ orudoor

> Det nya bilmärket CUPRA bygger huvudkontor med motorsport i fokus

> SEATs tidigare sportbyggnad omvandlas till ”CUPRA Racing Factory”

> Båda anläggningarna förväntas stå klara mot slutet av året

Martorell, 2019-07-01 – Efter att ha stärkt sin organisationsstruktur med utnämningen av en ledningsgrupp samt ökat personalstyrkan med 50 % har CUPRA påbörjat byggandet av ett nytt huvudkontor. Detta meddelade företagets vd Wayne Griffiths inför märkets återförsäljare under andra stoppet av SEAT & CUPRA on Tour i Liverpool i juni.

Den multifunktionella byggnaden, med 2 400 kvadratmeter, har sitt säte intill SEATs huvudkontor. CUPRAs huvudkontor kommer ha motorsporten i fokus och få en design som påminner om en racerbana. Huvudkontoret byggs på en 10 500 kvadratmeter stor landyta omgiven av natur, med en stor innergård och en storslagen terrass för utomhusevenemang.

Under tillkännagivandet av det nya huvudkontoret lovordade Griffiths märkets positiva utveckling sedan det grundades år 2018: ”CUPRAs huvudkontor kommer att signalera höjdpunkten av vår etablering som ett självständigt märke. Eftersom vårt mål är att fördubbla försäljningen under de kommande två till fyra åren kommer en egen anläggning att göra det möjligt för oss att bredda personalstyrkan till över 100 anställda och ge oss styrkan att skaffa fler följare i hela världen.”

Byggnaden förväntas bli färdig i slutet av året och planeras att slå upp dörrarna under 2020.

Nya anläggningar
Då racing är kärnan i CUPRAs filosofi utförs även arbete på SEAT Sportbyggnad, som tillfälligt används som företagets kontor. Anläggningarna på 16 000 kvadratmeter byggs nu om till ”CUPRA Racing Factory”: ”Byggnaden kommer att bli vårt nya motorsportsgarage där märkets kommande racingbilar kommer att utvecklas och tillverkas, och den kommer att förbereda CUPRA e-Racers debut i en tävling för elektriska touringbilar”, sade Antonino Labate, chef för strategi, affärsutveckling och verksamhet hos CUPRA.

CUPRA kommer också ha en egen plats i Casa SEAT, företagets kommande multifunktionella byggnad i centrala Barcelona.

CUPRAs distributionsnätverk består av dedikerade ytor hos utvalda SEAT-återförsäljare. Märket har för närvarande 222 CUPRA Corners och 245 stycken i slutet av året och därmed vara representerat hos 20 % av SEATs nätverk. Företaget har utbildat mer än 240 CUPRA Masters som har ansvar att förmedla CUPRA-upplevelsen till kunderna. CUPRA kommer också att ha egna flaggskeppsbutiker på strategiska platser runt om i världen. Företaget letar just nu platser i ikoniska områden i München, Hamburg, Wien och Mexico City.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRA HQ orudoor
CUPRA HQ orudoor
Ladda ned bild
CUPRA HQ ourdoor
CUPRA HQ ourdoor
Ladda ned bild
CUPRA HQ Outdoor
CUPRA HQ Outdoor
Ladda ned bild
CUPRA HQ indoor
CUPRA HQ indoor
Ladda ned bild
Wayne Griffiths, CEO CUPRA
Wayne Griffiths, CEO CUPRA
Ladda ned bild

Dokument

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.
Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

Dubbla pallplatser för Robert Dahlgren, PWR Racing, i Skellefteå - succé på hemmaplan i sin CUPRA TCR.17.6.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Skellefteå 2019-06-17 – Robert Dahlgren gjorde succé på hemmaplan Skellefteå. Dubbla pallplatser och överlägsen seger i andra heatet, från tredje plats på gridden. Bredvid på pallen slog teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky in sig på P2, en oerhört stark prestation i sin CUPRA TCR från sjätte startruta. - Det här känns så obeskrivligt skönt. Jag saknar verkligen ord. Att vinna det avslutande heatet, framför hemmapubliken på Skellefteå Drivecenter, det saknar nästintill motstycke. Ett enormt tack till alla som besökt helgens tävlingar och tack till alla som arbetat extremt hårt för att få ihop den här arenan och arrangemanget. Tack till SEAT Dealer Team och alla partners som gör en sån här seger möjlig, säger Robert Dahlgren. Hemmaföraren Robert Dahlgren visade tidigt prov på mängder med fart i sin CUPRA TCR. P1 med marginal i fredagens alla tre testpass bådade gott inför kvällens kval. Där tog dock dominansen slut och Dahlgren fick nöja sig med P2 i solnedgången på Drivecenter Arena.

Inför Midnattssolsloppet i Skellefteå13.6.2019 16:18:19 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-06-13. - SEAT Dealer Team - PWR Racing rullar mot årets nytillskott i tävlingskalendern med mästerskapsledning i bagaget. Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter är platsen för årets tredje batalj i TCR Scandinavia, hemmarace för mästerskapsledaren Robert Dahlgren. Det var fantastiskt att ta över mästerskapsledningen förra racet i Anderstorp. Att nästa race är mitt första på hemmaplan någonsin gör inte saken sämre. Jag ser fram emot en folkfest här hemma i Skellefteå och målet är solklart, att bjuda publiken på en utökad mästerskapsledning, säger Robert Dahlgren. Mikaela Åhlin-Kottulinsky hade en motigare tävlingshelg på Anderstorp och tappade några placeringar i mästerskapstabellen. Men hon och teamet visade prov på bra fart i sina CUPRA TCR under helgen, något som bådar gott inför kommande helg. Vi var snabba på Anderstorp, men lyckades inte ta det hela vägen in i kaklet. Jag har full tilltro till vår kapacitet och ser verkligen fram emot en ny tävlingshelg, säge

Dahlgren och SEAT Dealer Team nya mästerskapsledare.3.6.2019 10:02:21 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-06-03. - Årets andra deltävling i TCR Scandinavia (tidigare STCC) avgjordes i helgen på Anderstorp Raceway i Småland. Robert Dahlgren och SEAT Dealer Team - PWR Racing visade direkt vart skåpet skulle stå genom att vara snabbast under båda träningspassen och kvalet. Från pole position tog han målflagg som etta i det första heatet och lyckades sedan manövrera sin CUPRA TCR från P8 till P5 i det andra heatet med omvänd startordning. - Jag har känt mig bekväm med min CUPRA TCR ända sedan det första träningspasset och lyckades ta pole position trots att det inte var ett helt perfekt varv. Det säger en hel del om hur pass snabba vi varit i helgen. Jag är grymt glad över att vi också lyckades konvertera den speeden till bra resultat i racen och mästerskapsledning. Nu längtar jag verkligen efter nästa deltävling på hemmaplan i Skellefteå, det kommer att bli riktigt mäktigt, säger Robert Dahlgren. Mikaela Åhlin-Kottulinsky var också med tidigt och slogs i toppen på Anderstorp R

SEAT Dealer Team - PWR Racing samlar styrkorna för nästa deltävling i TCR Scandinavia.29.5.2019 15:42:33 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-05-29. -Teamets två CUPRA TCR är lastade och på väg till klassisk racingmark, Anderstorp Raceway i Småland. Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev teamets bäste poängplockare i premiären på Ring Knutstorp när hon tog pole position och ledde huvudracet från start till mål framför teamkollegan Robert Dahlgren. Nu siktar teamet mot ytterligare triumfer. Att ta pole position och vinna direkt i premiären var en drömstart på säsongen. Tyvärr gick andra heatet inte min väg, så nu gäller det att plocka fler poäng på Anderstorp för att avancera i mästerskapet. Jag ser fram emot en ny tävlingshelg, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky. SEAT Dealer Team var dominanta under 2018 års upplaga av Anderstorp-racet och blev 1-2-3 i huvudracet. Men med nya förutsättningar 2019, bland annat i form av ny däckleverantör för serien, krävs hårt arbete för att nå liknande framgångar. Teamet är ödmjuka inför uppgiften. Att åka snabbt på den drygt fyra kilometer långa, forna F1-banan kräver mycket av både fö

Dubbelseger för SEAT Dealer Team – PWR Racing i säsongspremiären på Ring Knutstorp6.5.2019 08:28:45 CESTPressmeddelande

Södertälje 06-05-2019 – SEAT Dealer Team - PWR Racing inledde säsongen på bästa tänkbara sätt med en en första och andraplats i premiärheatet på Ring Knutstorp. Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tagit pole position i fredagens TCR Scandinavia-kval ledde det regntunga racet från start till mål i sin CUPRA TCR. Teamkamraten Robert Dahlgren gjorde en stark uppkörning från fjärde startruta till en andraplats i mål. - Att först ta pole position och vinna direkt i premiären är verkligen en drömstart på säsongen. Jag är superglad och stolt över alla i teamet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, TCR Scandinavia-förare i SEAT Dealer Team. I ett blött och stökigt andra tävlingsheat startade Dahlgren från tredje ruta och avancerade till P2. Han jagade sedan för seger och korsade mållinjen endast meter bakom ettan. I efterhand blev han dock bestraffad med tio sekunders tidstillägg för omkörningen till P2 och halkade därmed ner till femte plats i resultatlistan. -Situationen i heat två var i mina ögon ing

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum