CUPRA Sverige

CUPRA Dealer Team och PWR Racing laddar för titelförsvar i STCC 2022

Dela

Nykrönta dubbelmästarna CUPRA Dealer Team - PWR Racing kommer att försvara sina båda titlar i STCC TCR Scandinavia 2022, med minst två bilar.

”Vi är mycket glada över att kunna bekräfta att vi är tillbaka i STCC 2022 för att försvara våra titlar efter vår bästa säsong någonsin.”, säger Daniel Haglöf, vd för PWR Racing.

Teamet kommer att ställa minst två CUPRA Leon Competición på startlinjen i STCC 2022 som startar den 13-14 maj på Ring Knutstorp i Skåne.

”Vi utvärderar just nu möjligheterna att driva tre bilar nästa år, men mer information om det kommer senare och samma sak vad gäller vilka förare vi kommer att arbeta med.”, säger Daniel Haglöf.

STCC 2021-säsongen går till historien som PWR Racings bästa någonsin efter att ha säkrat förartiteln, teamtiteln, 13 segrar och 26 pallplatser med förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

”Vi på CUPRA Sverige är oerhört imponerade över PWR Racings rekordsäsong i STCC 2021 och vi fortsätter vårt framgångsrika samarbete med dem till STCC-säsongen 2022.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige, och fortsätter, "Vårt partnerskap med teamet är en viktig del i CUPRAs tillväxt på den svenska marknaden och vi ser fram emot ännu en spännande säsong tillsammans."

STCC kommer att hålla fem tävlingshelger från maj till oktober 2022 med totalt 15 tävlingsheat på banor som Anderstorp, Mantorp Park och Skellefteå Drivecenter Arena. Läs mer här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA deltar i den helt elektrifierade racing serien PURE ETCR samt i det världsomspännande elektrifierade SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, fotbollsstjärnan Ansu Fati, Hollywoodskådisen Daniel Brühl, den svenska racingföraren Mattias Ekström samt åtta av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum