CUPRA Sverige

CUPRA Dealer Team och PWR Racing når STCC-halvtid på Knutstorp

Dela

CUPRA Dealer Team - PWR Racing tävlar på klassiska Ring Knutstorp i helgen när STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 når halvtid.

Regerande mästare Robert Dahlgren leder mästerskapet med fem poängs marginal till Hugo Nerman efter säsongens inledande två tävlingshelger i Ljungbyhed och Skellefteå.

"Förutsättningarna ser bra ut, bättre än inför Skellefteå. Vi har fått till en del saker på bilen som kommer att gynna oss inför Knutstorp. Jag förväntar mig ett tight kval som kommer att vara väldigt viktigt då det är relativt svårt att köra om här. Jag siktar helt klart på åtminstone två segrar. Det är för tidigt att kolla på poängen, men målsättningen är självklart att förbättra förutsättningarna i mästerskapet i helgen. Allt annat är inte tillräckligt bra.", säger Robert Dahlgren.

Teamkollega Axel Bengtsson, som går direkt från gokart till STCC som del av PWR Racings satsning på unga talanger, säkrade sin hittills bästa placering i Skellefteå med en fjärdeplats. I mästerskapet ligger 21-åringen på sjunde plats.

"Jag tycker absolut att vi ska kunna vara med i topp fem på Knutstorp, det tycker jag vi har bevisat de första två helgerna. En pallplats hade suttit riktigt fint, men realistiskt sett så är topp fem något som jag siktar på. Knutstorp är en riktigt rolig men samtidigt tekniskt svår bana att köra på och det ska bli sjukt kul att tävla igen.", säger Axel Bengtsson.

I teammästerskapet ligger CUPRA Dealer Team - PWR Racing på andra plats, bara 15 poäng från Brink Motorsport.

"Vår målsättning för årets säsong ligger oförändrat på att försvara våra titlar. Knutstorp har historiskt sett varit en stark bana för oss, men mästerskapet är jämnare i år jämfört med 2021. Vi når halvtid i helgen, men det förändrar inte vår strategi då det hela tiden gäller att plocka starka poäng och det är precis vad vi kör för på Knutstorp.", säger Marcus Ekström, teamchef CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Tävlingshelgen på Knutstorp inleds med ett första test på torsdag förmiddag, följt av kval på fredag och tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Ring Knutstorp

Fredag 22/7

  • 09:30 – STCC – Test 1
  • 13:15 – STCC – Test 2
  • 16:25 – STCC – Q1
  • 16:55 – STCC – Q2

Lördag 23/7

  • 11:15 – STCC – Race 1
  • 14:05 – STCC – Race 2
  • 16:00 – STCC – Race 3

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum