CUPRA Sverige

CUPRA Dealer Team – PWR Racing dominerar STCC-premiären

Dela

CUPRA Dealer Team-förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky inledde STCC TCR Scandinavia säsongen på bästa möjliga sätt, tillsammans säkrade förarna fem pallplatser, två segrar, två pole positions och ledningen av såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

Efter tre otroligt spännande race tog Robert Dahlgren hem segern med god marginal
Efter tre otroligt spännande race tog Robert Dahlgren hem segern med god marginal

Södertälje, 7 juni 2021, CUPRA Dealer Team-förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade tillsammans fem pallplatser, två segrar, två pole positions och ledningen av såväl förarmästerskapet som teammästerskapet i STCC TCR Scandinavia-premiären på Ljungbyheds Motorbana.

2017 och 2018-mästaren Robert Dahlgren var snabbast i de inledande kvalen och tog hand om segern i första samt andra tävlingen med god marginal.

”En helt fantastisk helg för hela teamet. Jag kan knappt vara mer nöjd än så här med hur vi inlett säsongen. Min CUPRA var helt perfekt i helgen och det var tre ordentligt spännande tävlingar. Vi kommer till nästa tävling i Skellefteå riktigt starka.”, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren någonsin, kvalade trea och lyckades kämpa sig till en andraplats i första tävlingen och en tredjeplats i den andra. Dessvärre slutade tredje tävlingen i depån efter att hon blev påkörd av en konkurrent i kampen om andraplatsen i tävlingen.

”Vi hade en stark helg, bara tråkigt att avsluta den med en krasch. Men vi är ändå nöjda med två pallplatser, jättebra speed och vi plockade en hel del poäng. Nu ska vi ladda om och försöka fortsätta detta i kommande tävling.”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Trots den brutna tävlingen leder CUPRA Dealer Team - PWR Racing teammästerskapet med 39 poängs marginal framför Kågered Racing.

Robert Dahlgren leder förarmästerskapet med 60 poäng, 17 poäng fler än Oliver Söderström på andra plats. Mikaela Åhlin-Kottulinsky ligger på femte plats med 35 poäng.

Nästa STCC TCR Scandinavia-tävling körs den 18-19 juni på Robert Dahlgrens hemmabana Skellefteå Drivecenter Arena.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Efter tre otroligt spännande race tog Robert Dahlgren hem segern med god marginal
Efter tre otroligt spännande race tog Robert Dahlgren hem segern med god marginal
Ladda ned bild
Säsongspremiären bjöd på strålande sol och hård kamp på banan.
Säsongspremiären bjöd på strålande sol och hård kamp på banan.
Ladda ned bild
Tävlingsbilarna, CUPRA Leon Competición, levererade framgång.
Tävlingsbilarna, CUPRA Leon Competición, levererade framgång.
Ladda ned bild

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA kommer i år att delta i det världsomspännande elektriska SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, den svenska racingföraren Mattias Ekström och fyra av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum