CUPRA Sverige

CUPRA erbjuder en elektrifierad upplevelse i Tänndalen

Dela

Med start i december 2021 inleder CUPRA och Tänndalen samarbete och erbjuder därmed elektrifierad körglädje som en del av upplevelserna i den idylliska fjällvärlden.

Den som söker det äkta och genuina väljer Tänndalen.
Den som söker det äkta och genuina väljer Tänndalen.
  • CUPRA och Tänndalen inleder samarbete - två självständiga varumärken som tillsammans skapar upplevelser i svenska fjällen
  • Samarbetet syftar bland annat till att främja elektrifieringen, i linje med båda parters långsiktiga hållbarhetsarbete
  • Nya CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell, finns tillsammans med CUPRAs elektrifierade modellprogram att provköra i Tänndalen

Södertälje, den 22 december 2021, Den som söker det äkta och genuina väljer Tänndalen, en modern och progressiv fjällanläggning som året runt erbjuder unika upplevelser med livskvalitet i fokus. Med start i december 2021 blir CUPRA en del av upplevelserna i Tänndalen med elektrifierad körglädje. Det okonventionella bilmärket ställer ut och erbjuder provkörning av sitt elektrifierade modellprogram, inklusive nya 100% eldrivna CUPRA Born.

I sitt långsiktiga hållbarhetsarbete för att sänka CO2-utsläppen och uppfylla europeiska mål, erbjuder CUPRA eldrivna modeller med djärv design och verklig körkänsla.

”Vi är så stolta över att presentera CUPRA Born, vår första 100% eldrivna modell, i Tänndalens genuina fjällmiljö.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige, och fortsätter. ”Med Tänndalen får vi möjlighet att skapa ännu mer unika upplevelser och samtidigt arbeta mot en mer hållbar framtid tillsammans.”

Tänndalen är Sveriges snabbast växande skidanläggning med en ökning på antalet skidåkardagar med 53% jämfört med föregående år. Det gästerna uppskattar är den genuina atmosfären och den fantastiska skidåkningen såväl utför som på längden.

”Tänndalen har sedan tidigare jobbat med hållbarhetsfrågor och har konverterat till HVO i sina pistmaskiner, köper 100% el ifrån vindkraft, investerar i laddstationer och mycket mer. Nu växlar vi upp ytterligare och har som ambition att vara helt fossilfria år 2027. Här spelar CUPRA en viktig roll i omställning av fordonsflottan, men framför allt känns det extra kul att få erbjuda CUPRAs körglädje till våra gäster genom provkörning på plats.”, säger Rasmus Bent, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen har öppnat sin anläggning för vintersäsongen 2021/2022 och erbjuder provkörning av CUPRAs elektrifierade modellprogram under hela säsongen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den som söker det äkta och genuina väljer Tänndalen.
Den som söker det äkta och genuina väljer Tänndalen.
Ladda ned bild
Nya CUPRA Born, 100% el.
Nya CUPRA Born, 100% el.
Ladda ned bild
Tänndalen är Sveriges snabbast växande skidanläggning.
Tänndalen är Sveriges snabbast växande skidanläggning.
Ladda ned bild
CUPRA Formentor e-Hybrid.
CUPRA Formentor e-Hybrid.
Ladda ned bild

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA deltar i den helt elektrifierade racing serien PURE ETCR samt i det världsomspännande elektrifierade SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, fotbollsstjärnan Ansu Fati, Hollywoodskådisen Daniel Brühl, den svenska racingföraren Mattias Ekström samt åtta av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum