CUPRA Sverige

CUPRA förlänger samarbetet med STCC som officiell bilpartner

Dela

CUPRA förlänger samarbetet med STCC inför premiären av årets racingsäsong på Ljungbyheds Motorbana i helgen. Samarbetet har ett stort fokus på utvecklingen av framtidens racing där båda parter delar en vision om hållbar elektrifiering.

"Vi arbetar målinriktat tillsammans med STCC för att utveckla och stärka framtiden för svensk elitracing. CUPRA har ett starkt utbud av eldrivna bilar och det stämmer mycket väl överens med vår satsning tillsammans med STCC vad gäller hållbar elektrifiering.", säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Som officiell bilpartner fortsätter CUPRA även att underlätta logistik och transporter för mästerskapet, samt bidrar med ökad säkerhet.

CUPRA Formentor-modellen kommer att användas som officiella räddningsfordon under samtliga STCC-tävlingar i form av Safety Car och Medical Car.

"Vi är oerhört glada över att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med CUPRA som delar vår vision om framtidens racing och hållbarhetsperspektivet. Deras engagemang i mästerskapet är en nyckeldel för utvecklingen framåt och vi ser fram emot att växa tillsammans med dem.", säger Micke Bern, vd för STCC.

CUPRAs modellutbud kommer att finnas representerade under STCC-helgerna i form av CUPRA Born, CUPRA Formentor, CUPRA Leon och CUPRA Ateca, hela utbudet kan utforskas här.

Årets säsong startar den 3-4 juni på Ljungbyheds Motorbana och går att följa LIVE via den digitala plattformen STCC+.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell, marknadslanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA vann PURE ETCR, världens första helt elektriska standardvagnsmästerskap för flera märken och fortsätter att delta i Extreme E, där man tävlar off-road i eldrivna SUV:ar. CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas som fått utmärkelsen Best FIFA Award samt de olympiska guldmedaljörerna Adam Peaty, Melvin Richardson och Saúl Craviotto.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum