CUPRA Sverige

CUPRA Formentor VZ5, extrem prestanda för entusiaster

Dela

Den 22 februari firar CUPRA tre år som självständigt varumärke, då passar man också på att presentera ett riktigt krutpaket till nyhet.

CUPRA Formentor VZ5
CUPRA Formentor VZ5
  • CUPRA Formentor, varumärkets första helt egenutvecklade modell, slår nu med ett 5-cylindrigt hjärta
  • Världspremiär den 22 februari, när CUPRA firar 3-årsjubileum som fristående varumärke

Martorell, Spanien, 4 februari 2021, CUPRA har aldrig tvekat inför att omdefiniera segment, lansera nya idéer eller utmana status quo. CUPRA Formentor är en bil som erbjuder SUV:ens terrängegenskaper med en halvkombis sportiga karaktär, tillsammans med smidigheten hos en coupé.

Design som matchar behoven hos dagens bilkunder, men med prestanda och ett motorutbud som skiljer den från mängden. Med målsättningen att spränga gränserna för varumärket när CUPRA närmar sig sitt tredje verksamhetsår.

CUPRA Formentor VZ5 kommer att utnyttja kraften från fem cylindrar, som ger den ännu högre prestanda och ökar den exceptionella körglädjen ytterligare. Med en kraft som driver till ett maximalt uttryck av förbränningsprestanda för bilentusiaster. Modellen erbjuder den ultimata tekniköverföringen mellan sportbilsvärlden och gatbilen.

"CUPRA Formentor representerar varumärkets kärna, men tillkomsten av en ännu mer extrem 5-cylindrig motor till familjen, tillsammans med sju andra drivlinor, bland annat plug-in Hybrider, kommer att göra den till bilentusiasternas stora favorit. Något som vi på CUPRA arbetar hårt för och som kommer att hjälpa oss att nå nya kunder", säger Wayne Griffiths, VD på CUPRA and SEAT.

Så boka in premiärdatumet och möt CUPRA Formentor VZ5, det ultimata uttrycket för CUPRA med ett hjärta som slår med fem cylindrar.

Den 22 februari, vid CUPRAs 3-årsjubileum, kommer varumärket att avslöja det unika tillskottet tillsammans med andra spännande nyheter från CUPRA.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRA Formentor VZ5
CUPRA Formentor VZ5
Ladda ned bild

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare från SEAT Group, baserat på stimulerande design och modern prestanda. Sedan lanseringen som ett sjävständigt varumärke 2018 har försäljningen ökat och CUPRA stängde 2019 med en tillväxt på 72% jämfört med föregående år och nästan 25 000 sålda enheter. 2020 kom CUPRA Leon och CUPRA Formentor, den första modellen designad speciellt för varumärket, ut på marknaden. CUPRA utökar sitt återförsäljarnätverk till att nå nästan 520 specialiserade försäljningsställen runt om i världen till slutet av 2020.

CUPRA passade på att fira sin 2-årsdag med invigningen av det nya huvudkontoret ”CUPRA Garage” i Martorell (Barcelona), en anläggning på 2 400 m2 precis intill SEATs högkvarter. CUPRA har också en egen fabrik för tävlingsbilar, CUPRA Racing Factory, som bl.a. utvecklat den första helt eldrivna standardvagnsracern ”CUPRA e-Racer”. Dessutom har CUPRA blivit det första bilmärket som deltar i Extreme E, den extrema racingserien med elektriska SUV:ar.

Förutom att bli F.C. Barcelonas exklusiva bil- och mobilitetspartner och World Padel Tours premiumsponsor, har CUPRA har bildat ett elitlag av ambassadörer, inklusive den tyska målvakten Marc ter Stegen, den svenska racingföraren Mattias Ekström och fem av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA ger sig in i världens mest extrema tävling, nu drar Extreme E igång1.4.2021 09:27:54 CEST | Pressmeddelande

Svenska Mattias Ekström ställer upp tillsammans med tyska Claudia Hürtgen i Extreme E. De kommer tillsammans att ratta CUPRAs el-SUV på 544 hästkrafter, över fem kontinenter i helt skilda, extrema miljöer. Tävlingen är unik som utöver att promota e-mobilitet också bär ett budskap om hållbarhet och jämställdhet. Första deltävlingen går av stapeln i helgen med ökentema i Saudiarabien.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum