CUPRA Sverige

CUPRA gör STCC-premiär med ny tävlingsbil

Dela

Med siktet inställt på SM titeln 2020 kör Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren i helt nya CUPRA Leon Competición.

Södertälje, 14-08-2020, I helgen gör nyutvecklade CUPRA Leon Competición premiär i Skandinavien när årets STCC-säsong drar igång på Gelleråsen Arena
15-16 augusti. Totalt tre CUPRA står på startlinjen från PWR Racing, med Mikaela Åhlin-Kottulinsky och regerande svenska mästaren Robert Dahlgren som två av förarna.

”Vi har testat den nya CUPRAn vid ett par tillfällen och CUPRA Racing har gjort ett fantastiskt jobb. Bilen har enorm potential och blir ett vasst verktyg i jakten på ännu en mäterskapstitel med PWR Racing” säger Robert Dahlgren.

STCC som likt många andra evenemang och sportserier fått lov att anpassa sig till det rådande världsläget kommer att köra fyra deltävlingar under årets säsong. Premiären livestreamas i STCCs nya tjänst STCC+ som du hittar här: https://plus.stcc.se

”Jag och hela teamet ser fram emot att äntligen dra igång årets tävlingssäsong. Förra året tog vi pole position och vann premiärracet, nu siktar vi på en upprepning med nya CUPRA Leon Competición” säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Den nya tävlingsbilen CUPRA Leon Competición baseras på gatbilen CUPRA Leon. Den är ombyggd och helt anpassad av CUPRA Racing i Spanien för tävlingsbanor runt om i världen. Tävlingsbilen har 340 hästkrafter, 410 Nm och väger under 1300 kg. Den har en toppfart över 250 km/h, gör 0-100 på 4,5 sekunder och har väghållning och bromskraft man bara hittar på en renodlad tävlingsbil.

Vi på CUPRA och SEAT Sverige ser fram emot ännu en STCC-säsong med mästarteamet PWR Racing. Efter totalt tre mästerskapstitlar under våra år tillsammans hoppas vi att nya CUPRAn ger en bra boost i jakten på ytterligare en SM-titel” säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sverige.

Årets tävlingskalender hittar du på https://www.pwrracing.com/sv/calendar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett bilmärke hörande till SEAT-koncernen, baserat på modern design och sportig prestanda för sina eldrivna modeller. Sedan lanseringen som ett fristående bilmärke 2018, har försäljningen skjutit i höjden – med närmare 25 000 bilar sålda, redovisade CUPRA en tillväxt på 72% 2019 jämfört med året innan. 2020 lanserar företaget sina första egenutvecklade modeller – CUPRA Leon och CUPRA Formentor – på marknaden. Det finns ca 250 speciella försäljningsställen för CUPRA runt om i världen.

CUPRA passade på att fira sin 2-årsdag med invigningen av det nya huvudkontoret ”CUPRA Garage” i Martorell (Barcelona), en anläggning på 2.400 m2 precis intill SEATs högkvarter. CUPRA har också en egen fabrik för tävlingsbilar, CUPRA Racing Factory, som bl.a. utvecklat den första helt eldrivna standardvagnsracern ”CUPRA e-Racer”.

Förutom att bli F.C. Barcelonas exklusiva bil- och mobilitetspartner har CUPRA bildat ett elitlag av ambassadörer, inklusive de svenska mästarna Mattias Ekström och Mikaela Åhlin-Kottulinsky samt den tyske målvakten Marc ter Stegen

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA inviger sitt första CUPRA Garage i Europa och avslöjar sitt deltagande med ABT i Extreme E16.9.2020 09:42:54 CESTPressmeddelande

Under invigningen av Europas första CUPRA Garage avslöjade CUPRA att man går in som första bilmärke tillsammans med ABT i Extreme E-serien. En offroad racingserie med fem lopp som genomförs i extrema miljöer med ett unikt fokus på elektrifiering, hållbarhet och jämlikhet. Startskottet går i början av 2021 och svenska mästaren Mattias Ekström blir en av förarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum