CUPRA Sverige

CUPRA inviger sitt första CUPRA Garage i Europa och avslöjar sitt deltagande med ABT i Extreme E

Dela

Under invigningen av Europas första CUPRA Garage avslöjade CUPRA att man går in som första bilmärke tillsammans med ABT i Extreme E-serien. En offroad racingserie med fem lopp som genomförs i extrema miljöer med ett unikt fokus på elektrifiering, hållbarhet och jämlikhet. Startskottet går i början av 2021 och svenska mästaren Mattias Ekström blir en av förarna.

Mattias Ekström, Hans Jürgen Abt och Wayne Griffiths tillsammans framför CUPRAs Extreme E racingbil.
Mattias Ekström, Hans Jürgen Abt och Wayne Griffiths tillsammans framför CUPRAs Extreme E racingbil.
  • CUPRA fortsätter sin internationella expansion med sitt andra CUPRA Garage efter Mexico City
  • Blir det första bilmärket som deltar i Extreme E, som ABTs huvudpartner
  • Världspremiär för teamets bil, med CUPRA e-ambassadören Mattias Ekström bakom ratten

Hamburg, 2020-09-14, CUPRA startar ett nytt elektriskt äventyr. I samband med invigningen av sitt första europeiska CUPRA Garage tillkännagav varumärket sitt deltagande i Extreme E offroad racingserien, där deltagarna tävlar mot varandra i eldrivna offroad-bilar i några av världens mest extrema och avlägsna miljöer. CUPRA blir det första bilmärket att gå in i den helt elektriska offroad racingserien och det gör man som huvudparter till ABT Sportsline-teamet.

CUPRAs VD, Wayne Griffiths, och SEATs chef för RnD, Dr Werner Tietz, presenterade off-road bilen tillsammans med Alejandro Agag, grundare och VD för Extreme E, och Hans-Jürgen Abt, VD för ABT Sportsline. Cheferna bekräftade också deltagandet av den svenska CUPRA e-ambassadör, Rally Cross och DTM-mästaren Mattias Ekström som en av lagets förare under Extreme Es första säsong.

Ett nytt CUPRA Garage
CUPRA firade den officiella invigningen av sitt första europeiska CUPRA Garage i staden Hamburg, med det finns nu 105 återförsäljare över hela landet: ”Tyskland är CUPRAs största marknad, vi sålde mer än 10 000 bilar förra året och vi är nu tillbaka till tvåsiffrig tillväxt. Öppningen av det första CUPRA Garaget i Europa bidrar till de 247 CUPRA-specialister vi redan har världen över och representerar ett steg framåt i vår strategi att bli ett globalt varumärke ”, förklarade Wayne Griffiths.

CUPRA Garage i Hamburg är CUPRAs andra exklusiva anläggning i hela världen, efter att den första öppnades i Mexico City förra året. Beläget i utkanten av staden har detta 340 kvadratmeter stora utrymme, tidigare en industriell byggnad från början av 1900-talet, byggts om till ett modernt showroom, tydligt inspirerat av ett garage och uteslutande tillägnad varumärket.

Anläggningen är uppdelad i ett showroom med kapacitet att ställa ut fem bilar och en service-/verkstadsdel. Anläggningen är bemannad av ett team med två CUPRA Masters och en försäljningschef och är utrustad med de senaste digitala verktygen, till exempel ett virtual reality-område där besökare kan uppleva varumärkets kommande modeller. Dessutom har CUPRA Garage en racingdel med ett urval av racingprodukter och livsstilstilsartiklar. CUPRA har också en leveransplats tillgängligt direkt från gatan för leveranser av nya bilar och provkörningar.

En elektrisk odyssé
Invigningen av CUPRA Garage i Hamburg med tillkännagivandet markerar starten på varumärkets deltagande i Extreme E. CUPRA som huvudpartner till ABT Sportsline kommer att bidra med ett team av ingenjörer och förare för denna elektriska odyssé.

Under invigningseventet gjorde den elektriska offroad racingbilen sin världspremiär med varumärkets slående design. De två partnerna bekräftade också den svenska mästaren, Mattias Ekström, som det officiella lagets manliga förare. Extreme E har ett jämställt sportformat där varje lag har en manlig och en kvinnlig förare.

SEATs chef för RnD, Dr Werner Tietz, berömde avtalet, ”Extreme E representerar CUPRAs utmanande attityd i racingvärlden och dess ambition att utforska nya racingupplevelser. Av denna anledning är beslutet att bli den första biltillverkaren som deltar i tävlingen och stärka samarbetet med ABT, ett bevis på båda parters gemensamma vision om att återuppfinna världen av högpresterande bilar genom elektrifiering.”

Långsiktigt samarbete
CUPRA och ABT Sportsline började samarbeta 2018 för att producera en mer kraftfull serie av Leon CUPRA och CUPRA Ateca, med mer än 350 hk. CUPRA har utvecklat världens första 100% eldrivna standardvagnsracer, CUPRA e-Racer och ABT har varit engagerade i Formel E sedan starten med ett eget team.

“Vi älskar innovation, racing, e-mobilitet och känslan av att vara en pionjär inom något helt nytt. Med CUPRA har vi nu en partner vid vår sida som, precis som vi, tror på det revolutionära konceptet hos Extreme E, både när det gäller sport och när det gäller marknadsföring utanför banan.” säger ABTs VD Hans-Jürgen Abt.

Startskottet för Extreme E går i början av 2021 och kommer att arrangeras i olika extrema miljöer, arktisk, öken, regnskog, glaciär och hav, där man valt platser som har skadats eller påverkats av klimatförändringarna. Denna globala resa med fem lopp kommer att via sin internationella kommunikationsplattform främja elektrifiering, hållbarhet och jämlikhet.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Under invigningen av CUPRA Garage avslöjar man sitt deltagande i den unika EXTREME-E offroad-racingserien med ett unikt fokus på elektrifiering, hållbarhet och jämlikhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett bilmärke hörande till SEAT-koncernen, baserat på modern design och sportig prestanda för sina eldrivna modeller. Sedan lanseringen som ett fristående bilmärke 2018, har försäljningen skjutit i höjden – med närmare 25 000 bilar sålda, redovisade CUPRA en tillväxt på 72% 2019 jämfört med året innan. 2020 lanserar företaget sina första egenutvecklade modeller – CUPRA Leon och CUPRA Formentor – på marknaden. Det finns ca 250 speciella försäljningsställen för CUPRA runt om i världen.

CUPRA passade på att fira sin 2-årsdag med invigningen av det nya huvudkontoret ”CUPRA Garage” i Martorell (Barcelona), en anläggning på 2.400 m2 precis intill SEATs högkvarter. CUPRA har också en egen fabrik för tävlingsbilar, CUPRA Racing Factory, som bl.a. utvecklat den första helt eldrivna standardvagnsracern ”CUPRA e-Racer”.

Förutom att bli F.C. Barcelonas exklusiva bil- och mobilitetspartner har CUPRA bildat ett elitlag av ambassadörer, inklusive de svenska mästarna Mattias Ekström och Mikaela Åhlin-Kottulinsky samt den tyske målvakten Marc ter Stegen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA ger sig in i världens mest extrema tävling, nu drar Extreme E igång1.4.2021 09:27:54 CEST | Pressmeddelande

Svenska Mattias Ekström ställer upp tillsammans med tyska Claudia Hürtgen i Extreme E. De kommer tillsammans att ratta CUPRAs el-SUV på 544 hästkrafter, över fem kontinenter i helt skilda, extrema miljöer. Tävlingen är unik som utöver att promota e-mobilitet också bär ett budskap om hållbarhet och jämställdhet. Första deltävlingen går av stapeln i helgen med ökentema i Saudiarabien.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum