CUPRA Sverige

CUPRA lanserar Simracingserie

Dela

Svenska motorsportstjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky och FC Barcelonas målvaktsproffs Marc ter Stegen deltar i CUPRA VIP Simracing den 21 maj. Allt livesänds på CUPRAs officiella YouTube-kanal.

  • CUPRA satsar på e-sport med CUPRA Simracing Series
  • Ambassadörerna Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Marc ter Stegen deltar i CUPRA VIP Simracing den 21 maj
  • Märket står också bakom världens första virtuella helt eldrivna standardvagns-serie, CUPRA e-Racing Competition
  • CUPRA håller dessutom pallplatser i TCR Simracings officiella tävlingar

Martorell/Weiterstadt, 20-05-2020, CUPRA har beslutat att ta spänningen från de verkliga racingbanor till den digitala världen, genom att lansera sin egen simracingserie. I samarbete med RaceRoom, den officiella WTCR-licensierade racingsimulatorn, har varumärket skapat CUPRA Simracing Series, 13 lopp ska genomföras där motorsportfans världen över kan visa sina körfärdigheter - hemifrån.

CUPRA Director of Strategy, Business Development and Operations, Antonino Labate säger: ”CUPRA Simracingserien visar på vår vision för att utveckla nya upplevelser inom motorsporten. Vi tror på e-sportens potential för att öka varumärkeskännedomen hos den nya generationens bilförare, då e-sport mer och mer blir en central form av underhållning världen över.”

Jaime Puig, CUPRA Racing Director, tillägger: ”Simracingserien kommer att markera den digitala debuten av helt nya CUPRA Leon Competición, där den verkliga bilen levereras till kunder under juni, och CUPRA e-Racer, som är i sitt sista utvecklingsskede i förberedelserna inför PURE ETCR. Vi står redo att återvända till racingen.”

Fram till den 24 maj kan racingentusiaster delta i time attack kvalificering på ett virtuellt Nürburgring och samla poäng i enskilda lopp. De 24 snabbaste förarna kommer att kvalificera sig för multiplayer-racet och tävla mot varandra den 30 maj på den historiska tyska racerbanan. Säsongfinalen kommer att äga rum den 31 oktober på Macau-banan. Samtliga race kommer att livesändas på CUPRAs officiella YouTube-kanal.

CUPRA VIP Simracing

Medlemmar i ”the CUPRA Tribe”, globala CUPRA ambassadörer, kommer också delta i satsningen.

Bland annat har en professionell körsimulator installerats hemma hos den svenska racingstjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som ser fram emot att delta och meddelar: ”CUPRAs initiativ är fantastiskt kul. Nu när den verkliga racingen är pausad, så är det här det närmaste sättet för oss förare som saknat tävlandet att på riktigt få känna av tävlingsnerverna och att vara 100% fokuserade igen. Och till skillnad mot många andra simracingserier är CUPRAs serie öppen för alla intresserade, tjej som kille, världen över, har möjlighet att tävla om en plats.”

Startfältet kompletteras av FC Barcelonas proffsmålvakt Marc ter Stegen, Jordi Gené, World Touring Car Champion, Mikel Azcona, TCR Europe Champion, såväl som den erfarna racerbilsföraren Sebastian Stahl. I eventet kommer även, den svenska Rally Cross och DTM Mästaren, Mattias Ekström att delta.

Detta race kommer att äga rum på den virtuella racerbanan Spa-Francorchamps och livesänds på CUPRAs officiella YouTube-kanal den 21 maj, kl. 20:00.

CUPRA e-Racing Competition

Förutom CUPRA Simracing Series med VIP-racet, lanserar CUPRA även världens första eldrivna standardvagnsserie, CUPRA e-Racing Competition, som kommer att innehålla nya CUPRA e-Racer, den första 100% elektriska standardvagnsracern. Time attack kvalificeringen börjar under andra halvåret på Shanghai-banan, medan multiplayer-finalen kommer att sändas live på YouTube den 19 december.

CUPRA på det virtuella podiet

Även om alla verkliga racingtävlingar förblir pausade, håller CUPRA sin racinganda levande i flera virtuella racingserier. Efter två race med TCR Europé Simracing har CUPRA stannat kvar på pallplats, med Mikel Azcona och Tamas Tenke på andra och tredje plats i den totala serien.

Den spanska CUPRA föraren var också ledande i det virtuella mästerskapet Corona Champ WTCR, under mars och april, där Azcona han vann åtta av de tio lopp han deltog i.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett märke från SEAT Group, baserat på modern design och sportig prestanda för sina elektrifierade modeller. Sedan lanseringen som ett självständigt varumärke 2018 har försäljningen ökat och CUPRA stängde 2019 med en tillväxt på 72% jämfört med föregående år med nästan 25 000 sålda enheter. År 2020 kommer CUPRA Leon och den första modellen designad specifikt för varumärket, CUPRA Formentor, att möta marknaden. CUPRA har nästan 250 specialiserade försäljningspunkter över hela världen.

Samtidigt med sitt andra årsdag har CUPRA invigt sitt nya huvudkontor i Martorell (Barcelona), CUPRA Garage, en byggnad på 2 400 kvadratmeter som ligger bredvid SEATs huvudkontor. CUPRA har också en racerbilverkstad, CUPRA Racing Factory, där den första 100% elektriska standardbilsracern utvecklades, CUPRA e-Racer.

Förutom att bli F.C. Barcelonas exklusiva bil- och mobilitetspartner, har CUPRA bildat ett elitlag av ambassadörer, där bland annat de svenska racingstjärnorna Mattias Ekström och Mikaela Åhlin-Kottulinsky ingår samt den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum