CUPRA Sverige

CUPRA och FC Barcelona ingår en global allians

Dela
  • CUPRA och FC Barcelona ingår ett innovativt partnerskap för de nästkommande fem säsongerna
  • CUPRA blir Barça’s officiella bil- och mobilitetspartner
  • De båda organisationerna kommer att samarbeta kring utvecklingen av mobilitetsprojekt och främjandet av innovation runt stadion Camp Nou

Martorell, 25-08-2019 – CUPRA ingår en global allians med FC Barcelona och blir klubbens exklusiva bil- och mobilitetspartner. Det nya bilmärket går samman med hemstadens fotbollsklubb som en del i en allians under de kommande fem säsongerna.

Överenskommelsen sträcker sig bortom ett traditionellt partnerskap och bygger på tre strategiska pelare. För det första härstammar båda parter från Barcelona och delar visionen om att höja stadens globala image. För det andra strävar båda sidor efter att främja unga talanger och innovation. Slutligen delar märkena värderingar som passion, ambition och ett global kall.

Alliansen mellan CUPRA och FC Barcelona syftar till att skapa unika erfarenheter för sin fans världen över, såväl som att utveckla urbana mobilitetsprojekt runt Camp Nou-stadion.

SEATs vd tillika styrelseordförande för CUPRA Luca de Meo, sammanstrålade idag med FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu på Camp Nou innan Barça’s första hemmamatch för säsongen av serien La Liga. “Denna innovativa allians med en av världens största fotbollsklubbar visar vårt starka engagemang för CUPRA och för Barcelonas framtida mobilitet. Ett partnerskap med en universiell institution som FC Barcelona, med över 340 miljoner fans världen över, stödjer vår globaliseringsstrategi” säger Luca de Meo.

FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu uttrycker: “Vi firar att CUPRA är FC Barcelonas nya officiella bil- och mobilitetspartner. Vi ger oss ut på en ny resa tillsammans som bygger på gemensamma värderingar som passion, ambition och teamwork. En innovativ allians som gör att vi kan erbjuda våra fans världen över en unik upplevelse och ge oss möjligheten att tillsammans utveckla nya lösningar för att förbättra den urbana mobiliteten”.

Ett speciellt parnerskap
Förutom att bli exklusiv bil- och mobilitetspartner blir CUPRA en av FC Barcelonas officiella globala partners. De två märkena delar samma DNA med en modern vision baserad på en unik stil och förkärleken för prestanda.

I och med alliansen får CUPRA en synlighet runt stadions faciliteter samt ett VIP utrymme på Camp Nou under FC Barcelonas alla hemmamatcher. Utanför stadion planeras ett dedikerat utrymme för CUPRA så att hemmalagets fans ska få möjlighet att upptäcka märket.

En delad vision om framtiden
För att främja innovation inom mobilitetsindustrin kommer SEAT, CUPRA och FC Barcelona att gemensamt utveckla lösningar kring mikromobilitet och elektrisk mobilitet runt Camp Nou. Fotbollsstadions anläggningar kommer att fungera som ett testlaboratorium för urbana mobilitetsprojekt i Barcelona.

Mer information kring gemensamma projekt mellan SEAT & CUPRA och FC Barcelona kommer inom kort.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=73&v=JYkz1Orj3CU
Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.
Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

SEAT Dealer Teams Robert Dahlgren tog hem SM-titeln i helgen.7.10.2019 09:40:15 CESTPressmeddelande

SEAT Dealer Team - PWR Racing tog i helgen sin fjärde SM-titel på tre säsonger. Det var Robert Dahlgren som efter fjorton race och totalt 252 plockade poäng säkrade årets titel i TCR Scandinavia (tidigare STCC). Det är Dahlgrens andra titel i förarmästerskapet med SEAT Dealer Team och CUPRA. - Det här är en oslagbar känsla, att vinna ett andra SM-guld tillsammans med det här teamet. Det är vår tredje säsong ihop och vi kämpar så hårt varje år för att nå de här framgångarna. Jag är oerhört tacksam för alla som gör detta möjligt, teampartners, supporters och alla inblandade, säger Robert Dahlgren. Årets mästerskap levde ända till sista tävlingsheatet och var en tuff fight hela vägen över mållinjen. Men med totalt tio pallplatser och fyra segrar i teamets CUPRA TCR stod Dahlgren till slut som mästare på lördag eftermiddag. Teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde sin bästa säsong hittills med teamet och tog totalt fem pallplatser, varav en seger under årets säsong. - Det har varit en

SEAT Dealer Team - PWR Racing tog kommandot direkt från start.9.9.2019 12:35:02 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019.09.09 - SEAT Dealer Team - PWR Racing tog kommandot direkt från start när TCR Scandinavia gästade Jyllandsringen i Danmark. Mästerskapsledaren Robert Dahlgren var snabbast i alla testpass och tog på lördag eftermiddag pole position till söndagens huvudheat. Bedriften betydde Dahlgrens fjärde pole position för säsongen och utökad mästerskapsledning. Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sig vidare till Q2 men fick det inte riktigt att stämma på den 2,4 km långa danska banan. P7 blev slutresultatet. - Det var länge sedan jag tävlade på Jyllandsringen, men jag trivs här och teamet har verkligen fått till vår CUPRA TCR för den här banan, sa Robert Dahlgren efter kvalet. Under söndagens första heat tog Dahlgren direkt kommandot från första startruta och byggde snabbt upp en lucka till de jagande förarna. När målflaggen föll skrevs Dahlgrens ledning till drygt åtta sekunder, en oerhört övertygande seger. Mikaela som startade heatet från ruta sju fick fightas om positionerna hela väge

SEAT Dealer Team - PWR Racing är redo inför helgens deltävlingen på Jyllandsringen i Danmark6.9.2019 08:46:05 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-09-06 - SEAT Dealer Team - PWR Racing är redo för den näst sista deltävlingen i årets TCR Scandinavia. Arenan för helgen är Jyllandsringen i Danmark, en bana som TCR Scandinavia (tidigare STCC) besökte senast för sju år sedan. Teamets förare och mästerskapsledaren Robert Dahlgren är en av de få i årets mästerskap som tävlat på Jyllandsringen. - Det var ett tag sedan jag satte min fot på Jyllandsringen, men jag har med mig bra minnen därifrån och gillar banan. Det känns spännande att den sista tävlingen innan finalen går på en bana alla team har begränsad erfarenhet från. Det öppnar upp för en riktigt kul fight, säger Robert Dahlgren. Teamet har hittills under säsongen tagit elva pallplatser med sin CUPRA TCR, varav fyra genom Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Hon blev tidigare under säsongen historisk när hon tog både seriens första pole position och seger premiärheatet på Ring Knutstorp. Hon går in i helgens deltävling med tre raka pallplatshelger i ryggen. - Vi har haft ett

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum