CUPRA Sverige

CUPRA och PWR Racing siktar mot nya triumfer i premiären av TCR Scandinavia.

Dela

Premiären av TCR Scandinavia, ersättaren till vad som tidigare gick under namnet STCC, går i helgen av stapeln på Ring Knutstorp.

Södertälje, 2019-05-02.– PWR Racing - SEAT Dealer Team har tagit två mästerskapstitlar de senaste två åren och siktar mot nya triumfer denna säsong. Teamet som tävlar med CUPRA TCR, racingversionen av SEAT Leon CUPRA, har nått stora sportsliga framgångar både nationellt och internationellt. – PWR Racing - SEAT Dealer Team har tagit två mästerskapstitlar de senaste två åren och siktar mot nya triumfer denna säsong. Teamet som tävlar med CUPRA TCR, racingversionen av SEAT Leon CUPRA, har nått stora sportsliga framgångar både nationellt och internationellt.

- Den internationella tävlingssäsongen har redan dragit igång och vi har bland annat tagit pallplats redan i mästerskapspremiären av världscupen WTCR. Nu ser vi fram emot att komma igång med tävlandet även hemma i Sverige/Skandinavien, säger Daniel Haglöf, VD och WTCR-förare på PWR Racing.

I TCR Scandinavia tävlar 2017 års STCC-mästare Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Mikaela som under 2018 blev historisk som första och enda kvinna någonsin att vinna ett STCC-race.

- Det känns så kul att vara igång med en ny racingsäsong! Jag har längtat både efter mina teamkollegor och framförallt racingen i sig. Vinteruppehållet är bra, men det tar inte många veckor innan jag saknar känslan av att pressa min CUPRA TCR till max runt en racingbana. Målet med säsongen är såklart att nå fler pallplatser och ta nya segrar i elitklassen inom skandinavisk touring car racing, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, förare på PWR Racing.

PWR Racing - SEAT Dealer Team har tagit 39 pallplatser varav 13 segrar under totalt 33 race sedan TCR-reglementet infördes i Skandinavien. 2017 års mästare Robert Dahlgren har varit en viktig kugge i framgångsreceptet.

- Det har varit en fantastisk resa sedan jag anslöt till PWR Racing - SEAT Dealer Team 2017. Hela teamet har gjort ett fantastiskt jobb med starkt stöd från SEAT Sverige. Att inleda med att ta titeln direkt under första säsongen och sedan vinna teammästeskapet 2018 är mer än en stark prestation. Speciellt med tanke på att många av de tävlande teamen har betydligt längre bakgrund och större erfarenhet än relativt unga PWR Racing (grundades 2012). Nu längtar jag efter att jaga efter ännu fler titlar med teamet, säger Robert Dahlgren, förare på PWR Racing.

- Vi ser med spänning fram emot ännu en framgångsrik säsong i TCR för CUPRA och SEAT. Med våra starka förare på PWR/SEAT Dealer Team i kombination med våra uthålliga och snabba Cupra bilar bör vi kunna nå mycket långt. Vi lovar att bjuda på underbar racing i år. Välkomna och heja på oss! säger Per Brinkenberg, märkeschef SEAT.

2019 års TCR Scandinavia-säsong har premiär 3-4 maj på Ring Knutstorp i Skåne och avslutas med klassisk final på Mantorp Park den 4-5 oktober. Resterande kalender hittar du på http://pwrracingteam.com/#section-tavlingar-2019.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.
Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.