CUPRA Sverige

CUPRA Sverige är nu officiell bilpartner till STCC

Dela

För att ytterligare stötta racingen i Sverige och samtidigt underlätta logistik, transporter och bidra med ökad säkerhet går CUPRA Sverige nu in som officiell bilpartner till STCC.

  • Inför säsongen 2020 går CUPRA Sverige in som officiella bilpartner till STCC
  • Syftet är att stödja svensk elitracing och att lyfta två starka varumärken

Södertälje, 2 juli 2020, I Gelleråsen pågår febril aktivitet inför dagens testkörningar kl. 16:00, teamen jobbar stenhårt med förberedelserna och trots avsaknaden av publik ligger spänning, förväntan och adrenalin i luften. I samband med uppstarten av säsongen vill CUPRA Sverige stolt meddela att man går in som officiell bilpartner till STCC.

“Samarbetet med STCC känns 100% rätt, det kommer att bidra till att stärka svensk elitracing och samtidigt att bygga vidare på två starka varumärken. CUPRA är framtiden, vi har många nya modeller att vänta, elektrifierade modeller för både gatubruk och racing. Under hösten lanserar vi bland annat CUPRA Formentor, den första helt egenutvecklad modellen från CUPRA. Vi ser också STCC som ett bra skyltfönster mot vår unika målgrupp” meddelar Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA & SEAT Sverige.

CUPRA är sedan 2018 ett eget varumärke i SEAT-gruppen och är ett väl förankrat namn i racingvärlden internationellt. CUPRA i Sverige har tillsammans med SEAT Dealer Team och PWR racing medverkat i svensk elitracing under många år. För att ytterligare stötta racingen i Sverige och samtidigt underlätta logistik, transporter och bidra med ökad säkerhet går CUPRA Sverige nu in som officiell bilpartner till STCC.

“Vi är oerhört stolta över att kunna välkomna CUPRA som officiell bilpartner till STCC. De har gjort en enormt imponerande resa i Sverige och utnyttjat motorsporten på ett inspirerande och långsiktigt sätt. Detta är ytterligare ett viktigt steg framåt för svensk racing med ett av bilvärldens mest spännande bilmärken,” säger Micke Bern, vd för STCC.

Säsongspremiären för STCC är Kanonloppet den 15-16 augusti i Gelleråsen. Eftersom Corona-pandemin skapar begräsningar kommer åtminstone de två första racen genomföras utan publik. Därför ser CUPRA Sverige väldigt positivt på STCCs nya liveplattform STCC+. Plattformen möjliggör inte bara att racingentusiaster kan följa svensk elitracing live, utan också möjligheten att komma riktigt, riktigt nära både teamen, förarna och all action som sker på banan i detalj. För kalendarium och mer om STCC+ plattformen besök https://www.stcc.se/.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett märke från SEAT Group, baserat på modern design och sportig prestanda hos sina elektrifierade modeller. Sedan lanseringen som ett självständigt varumärke 2018 har försäljningen ökat och CUPRA stängde 2019 med en tillväxt på 72% jämfört med föregående år med nästan 25 000 sålda enheter. År 2020 kommer CUPRA Leon och sedan CUPRA Formentor, den första modellen designad specifikt för varumärket, att möta marknaden. CUPRA har nästan 250 specialiserade återförsäljare över hela världen.

Samtidigt med andra årsdagen har CUPRA invigt sitt nya huvudkontor i Martorell (Barcelona), CUPRA Garage, en byggnad på 2 400 kvadratmeter som ligger bredvid SEATs huvudkontor. CUPRA har också en racerbilverkstad, CUPRA Racing Factory, där de utvecklade den första 100% elektriska racingbilen, CUPRA e-Racer.

Förutom att bli F.C. Barcelonas exklusiva bil- och mobilitetspartner har CUPRA bildat ett elitlag av ambassadörer, inklusive de svenska mästarna Mattias Ekström och Mikaela Åhlin-Kottulinsky samt den tyske målvakten Marc ter Stegen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA Formentor blir FC Barcelonas officiella bil7.7.2020 14:09:21 CESTPressmeddelande

Den första modell någonsin att bli utvald som fotbollsklubbens officiella bil CUPRAs globala ambassadör Marc ter Stegen blir en av de första att köra Formentor Lanseringsmodellen av CUPRA Formentor kommer under hösten 2020 CUPRA Formentor kommer att erbjuda flera effektiva drivlinor, bland annat kommer en högpresterande plug-in-hybrid Martorell, 07-07-2020 – Som del av den globala alliansen med FC Barcelona, där CUPRA är fotbollsklubbens officiella bil- och mobilitetspartner, har märket beslutat att utse CUPRA Formentor som FC Barcelonas officiella bil. Ett naturligt steg CUPRA Formentor blir första bilmodellen någonsin att utses som officiell bil till FC Barcelona. Gällande tillkännagivandet uttrycker CUPRAs VD Wayne Griffiths “att utse CUPRA Formentor till FC Barcelonas officiella bil är ett naturligt steg. Modellen är designad, utvecklad och kommer produceras i Barcelona, staden där båda varumärkena är födda och den plats från vilken vi vill inspirera världen. Detta kommer att öka b

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum