CUPRA Sverige

CUPRAs första 100% elbil testas vid -30ºC

Dela

Inför världspremiären i maj genomför man de sista tuffa testerna på CUPRAs första 100% elbil CUPRA Born. Bara några kilometer från Polcirkeln, i -30ºC, säkerställer CUPRAs team att all teknik, prestanda, dynamik, bromsprecision och komfort fungerar optimalt.

  • Inför lanseringen genomgår CUPRA Born ett sista vintertest nära polcirkeln 
  • Ett avgörande steg i utvecklingsfasen för att säkerställa omedelbar prestanda för CUPRAs första 100% elbil 
  • I mer än 1 000 tester pressar man den avancerade tekniken, dynamiken och komforten till sin yttersta gräns.

Martorell, Spanien 07 april 2021, Vintertid, bara några kilometer från polcirkeln. Ett helt vitt landskap, med temperaturer som sjunker ner till 30 grader under nollan och en frusen sjö på 6 kvadratkilometer. CUPRAs ingenjörer har under två år testat CUPRA Born i denna hårda miljö med hjälp av den senaste tekniken för att ta utvecklingen av modellen till högsta nivå. Nu i den sista testfasen före lanseringen, driver de varumärkets första 100% elbil till sina yttersta gränser under de svåraste av förhållanden.

- Elektrisk prestanda i extrem kyla. Detta är en avgörande fas i utvecklingen av CUPRA Born. CUPRAs team utsätter elbilen för mer än 1000 tester i de kallaste temperaturerna på planeten. Hållbarhetstestet består i att köra 30 000 kilometer utan avbrott, både dag och natt. Målet är att CUPRA Born levererar bästa prestanda under alla förhållanden.

- 100% CUPRA adrenalin. Dynamiken i CUPRAs första 100% elbil har varit en avgörande aspekt av dess utveckling. Dynamic Chassis Control och olika inställningar av stötdämparna testas på en frusen sjö. Den inre delen av spåret är mer polerad, den yttre delen mindre så för att främja glid. På detta sätt säkerställer ingenjörerna sportighet utan att påverka miljön.

- Bromsprecision. CUPRA Born testas på banor som kombinerar is- och asfaltytor på olika sätt, vilket innebär olika greppförhållanden. CUPRAs team återskapar olika svåra förhållanden man kan uppleva i verkligenheten. Sensorer på alla fyra hjulen analyserar varje typ av terräng för att hitta den balans som ger den mest stabila bromsningen.

- Omedelbar komfort. Eftersom CUPRA Borns klimatkontrollsystem styrs helt elektroniskt svarar det omedelbart. Även vid -30 ºC levererar fordonet maximal värmeeffekten från första sekunden. Trots nästan 4000 km från Technical Center i Martorell (Barcelona) tog ingenjörerna hjälp av toppmodern teknik, som 3D-skrivare, för att utveckla luftkonditioneringssystemet. De löste flera utmaningar; bland annat att skapa ett tyst men samtidigt effektivt system för att uppnå den optimala känslan av komfort.

- CUPRA Born, lanseras inom kort. CUPRAs första 100% elbil har framgångsrikt klarat över 1000 extremtester. Dess teknik, prestanda, dynamik, bromsprecision och komfort är utvecklade att klara de allra tuffaste klimat.

Världspremiär för CUPRAs första 100% elbil äger rum i början av maj.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.
Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA först ut att erbjuda liveshopping av nya, 100% eldrivna, Born24.1.2022 10:38:08 CET | Pressmeddelande

Att handla online är ett självklart beteende hos svenska konsumenter idag, där även större inköp och investeringar nu genomförs helt digitalt. Det nyetablerade bilmärket CUPRA tillsammans med Wayke är därför övertygade om att Sverige nu även är redo för liveshopping av nya bilar. Onsdag 26 januari klockan 20:00 kan svenskarna för första gången klicka hem en ny CUPRA under ett liveshoppingevent online.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum