Svenska Curlingförbundet

Curling: Hasselborg och Edin representerar Sverige vid EM i Helsingborg 2019

Dela

EM-kvalet för damer är avgjort i Danderyds Curlinghall och det slutade med fyra raka segrar för de regerande Europamästarna Team Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och coach Wayne Middaugh.

– Det är helt fantastiskt, det är det här vi laddat för hela hösten, att få spela ett EM på hemmaplan, säger Anna Hasselborg till SVT Sport.

Efter den avgörande matchen offentliggjorde Svenska Curlingförbundet hela truppen för EM på hemmaplan i Helsingborg 16-23 november 2019. Inte överraskande blir det Team Edin från Karlstads CK som gör Team Hasselborg sällskap i den svenska truppen.

Sverige EM-trupp 2019

Damer:
Anna Hasselborg, skip
Sara McManus, vice skip
Agnes Knochenhauer
Sofia Mabergs
Reserv: Johanna Heldin
Coach: Wayne Middaugh

Herrar:
Niklas Edin, skip
Oskar Eriksson, vice skip
Rasmus Wranå
Christoffer Sundgren
Reserv: Daniel Magnusson
Coach: Fredrik Lindberg

Förbundskapten: Maria Prytz
Fysio: Anna Gustavsson

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum